Kladdkaka med chia och svarta bönor Avsluta middagen med en supergod kladdkaka gjord på chiafrön, svarta bönor och rå kakao. 30 minuter 8-10 portioner Ingredienser 3 msk riven kokos2 dl mandelmjöl (80 g)4 msk rå kakao1 tsk bakpulver0,5 tsk salt2 msk chiafrön2 dl svarta bönor (sköljda)1 msk agavesirap1 msk starkt kaffe8-9 dadlar (100 g)3 ägg2 msk kokosoljaTillbehör: Kokosolja och riven kokos till formen, vaniljkvarg till servering. Skriv ut inköpslista Så här gör du Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant (22-24 cm diameter) med kokosolja och "bröa" den med riven kokos.Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Häll av och mixa svarta bönorna med agavesirap och kaffe. Tillsätt urkärnade dadlar och mixa allt till en slät smet.Blanda i ägg och vispa lite till. Häll i de torra ingredienserna i äggsmeten och till sist kokosoljan.Häll smeten i formen, grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar den ur ugnen. Låt svalna i kylen i minst en timme. Servera med färska bär och vaniljkvarg.