Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Just nu: Handla för minst 300 kr och få 50% rabatt Life Vitamin C + Berries​ (ord. pris 199 kr).

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • Boka och hämta i butik
  • Kvalitetssäkrade produkter

Baka vår jubileumstårta!

Fira 25 år av hälsa med oss! Gör vår oemotståndligt goda morot- och sötpotatistårta med cream cheesefrosting och färska bär.

Recept Emma Brink Foto Eva Hildén

8-10 portioner

Ingredienser

  • 200 gram kokt och mosad sötpotatis
  • 100 gram kokt och mosad morot
  • 260 gram socker
  • 1,5 dl smakneutral olja
  • 3 ägg rumstempererade
  • 1,5 tsk vaniljpulver
  • 225 gram vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk ingefära
  • 0,5 tsk salt
  • FROSTING:
  • 250 gram rumstempererat smör
  • 2,5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 400 g kylskåpskall cream cheese
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 160 grader varmluft (175 grader vanlig ugn).
  2. Blanda och rör ihop de mosade morötterna och sötpotatisen med socker, olja, ägg och vanilj i en bunke.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en annan skål och rör sedan ihop dem med de blöta ingredienserna.
  4. Smörj en form med löstagbar botten, ca 20-22 cm i diameter och häll i smeten. Baka i 35-40 minuter tills en sticka kommer ut torr när du testar.
  5. Låt kakan bli helt kall och dela den sedan i två eller tre lager.
  6. FROSTING: Vispa smöret tills det blir vitt och fluffigt. Tillsätt florsockret och vaniljen och vispa i nån minut till. Tillsätt den kalla cream cheesen och vispa tills du har en tjock och jämn frosting.
  7. Bred eller spritsa ut frostingen mellan tårtbottnarna och ovanpå och dekorera som du önskar med färska bär.

Produkter som kan användas i receptet

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html