Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Just nu: Handla för minst 300 kr och få 50% rabatt Life Vitamin C + Berries​ (ord. pris 199 kr).

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • Boka och hämta i butik
  • Kvalitetssäkrade produkter

Tim Westwell: ” Att äta medicin hela livet kändes inte alls tilltalande"

Tim Westwell, grundare av Pukka: ” Att äta medicin hela livet kändes inte alls tilltalande
Foto: Pukka

40 år gammal satt Tim Westwell, grundare av Pukka, hemma i Bristol med en kopp te och stirrade på en vägg. Han hade sagt upp sig från en framgångsrik karriär inom it och precis läst ut en bok med titeln Att jobba från hjärtat. Det var just det han ville göra. Men hur?

– Jag visste massor om sälj och marknad, men det var aldrig riktigt jag. Jag ville ha en större mening med mitt liv än bara kommersiell framgång, berättar Tim.
Vid samma period hade hans personliga hälsa fått ett bakslag. Han fick höra att tillståndet var kroniskt och att han skulle behöva ta smärtstillande medel för resten av sitt liv.
– Att äta medicin hela livet kändes inte alls tilltalande, så jag började söka ett mer naturligt sätt att ta hand om min hälsa med hjälp av kost, terapi och örter.
Ju mer han lärde sig om de naturliga alternativen desto mer växte intresset.
– Då fick jag idén att sätta in en annons i en tidning, där jag erbjöd min affärskunskap i hopp om att hitta en kreativ partner inom naturlig hälsa. Någon som delade min vision att främja människors välbefinnande och samtidigt göra skillnad i världen.

Lyckoträff

Han fick ett svar. Men det visade sig vara en lyckträff. Den unga, entusiastiska herbalisten Sebastian Pole nappade och tillsammans startade de Pukka Herbs.
– Och vem hade trott att jag efter den lilla annonsen skulle stå här 15 år senare, med vetskapen om att det dricks en miljon koppar Pukka-te i världen varje dag? frågar Tim när han är på besök i Stockholm.
Drömmen om ett företag som gör skillnad blev sann. Att Pukkas filosofi är inspirerad av ayurveda avspeglas såväl i val av råvaror som i produktion. För Tim Westwell är det en självklarhet att jobba med rättvisemärkta och ekologiska odlingar och visionen är att alla – växter, människor och djur – ska leva i harmoni.
– Vi tar från planeten, vi ger tillbaka till planeten. Det är inte svårare än så.

TEXT LOVISA BERGSTRAND

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html