Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Just nu: Handla för minst 300 kr och få 50% rabatt Life Omega-3 70% (ord. pris 209 kr).

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • Boka och hämta i butik
  • Kvalitetssäkrade produkter

Sarah Sjöström: "Jag har inte gått miste om något"

Sarah Sjöström
Foto: Aleksandra Olejnik

Hon är underbarnet som blev superstjärna. Förra året vann hon både ett bragdguld och Jerringpriset. Nu simmar Sarah Sjöström för en OS-medalj i Rio de Janeiro i sommar.

Sarah Sjöström åker till de olympiska spelen som en av de stora svenska medaljfavoriterna. Med två nya VM-guld från i höstas minskar inte direkt favorittrycket.

Men det är ändå en revanschsugen simdrottning som åker till Brasilien i augusti efter ett mindre lyckat OS i London för fyra år sedan. Då missade Sarah Sjöström, som hade en sjukdomsfylld uppladdning, pallen på alla sina distanser.
– Mitt mål är att hålla mig skadefri. Om jag är i bra form när jag kommer till Rio kommer jag att ha roligt och när jag har roligt brukar det för det mesta gå bra, säger hon i en intervju med Scandinavian Traveler.

11 träningspass i veckan

Men framgångarna i vattnet kommer inte av sig självt. Hennes träningsschema innehåller inte mindre än elva pass i veckan. Enda lediga dagen är söndag – förutsatt att hon inte tävlar då. Efter OS i London lade hon om träningen, bytte tränare och tränar nu med Svensk simnings elitcentrum, NEC.
När hon inte simmar är familjen och pojkvännen Johan det som betyder mest. Vad gäller balans i vardagen väljer hon att se simningen som sitt jobb.
– Folk frågar ofta vad jag har tvingats att offra för simningen, men jag tycker inte att jag har gått miste om något. Jag älskar mitt vardagsliv och jag älskar att tävla. Jag får dessutom tillbringa mycket tid på soliga, varma platser och resa över hela världen – jag är verkligen otroligt lyckligt lottad!

TEXT GUSTAV KARLSSON

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html