Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Just nu: Handla för minst 300 kr och få 50% rabatt Life Omega-3 70% (ord. pris 209 kr).

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • Boka och hämta i butik
  • Kvalitetssäkrade produkter

"Jag är en pommes frites!"

Måns Nilsson
Måns Nilsson - Nyfiken på supermat

Nyfiken på supermat? Det är i alla fall Måns Nilsson, som leder Lifes webbtv-serie med samma namn. För ju mer man vet, desto lättare blir det att skapa hälsosamma vanor.

– Så här är det; jag är visserligen slank och smärt, men jag äter inte alls särskilt nyttigt, säger humorprofilen Måns Nilsson. Man skulle med andra ord kunna kalla honom för en typisk pommes frites. Smal på utsidan men fet på insidan.

– Haha, det uttrycket har jag inte hört förut. Men ja, precis så är det. Jag är en pommes frites!

Måns Nilsson, känd som den ena halvan av humorduon Anders & Måns, äter allt som oftast godis och fet mat – men mest av gammal vana. Därför såg han sin gyllene chans när han blev ombedd att leda Lifes serie Nyfiken på supermat.

– Jag såg det som ett perfekt tillfälle för mig att lära mig mer om nyttig mat; vilka frukter och grönsaker som är extra näringsrika, vad ämnena gör i min kropp och hur till exempel antioxidanter verkar med våra celler, säger Måns.

– Dessutom har jag fått lära mig hur man ska tillaga maten för att faktiskt bibehålla alla näringsämnen, så att man inte kokar bort dem till exempel. Men framför allt hur man får det att smaka gott. Att bara knapra en påse gojibär rakt upp och ner känns ju inte särskilt spännande.

Många tror kanske att den nya trendiga supermaten handlar om att äta efter någon slags diet. Men så är inte fallet, förklarar Måns:

– Vad jag har fått lära mig är att det inte behöver handla om att byta ut – alltså; i stället för pasta äter man 300 gram acaibär – utan att supermat är ett komplement till vanlig mat. Något man bara lägger till.

– Inte för att det egentligen är någon större uppoffring för mig att äta en fruktsallad istället för en snickers, fortsätter han. Tvärtom! Jag äter gärna frukt och bär istället för godis, det handlar mest om gammal vana. Utmaningen ligger snarare i att komma på vad man ska äta, och att skapa en tillgänglighet för alternativen.

De plingar till en dörrklocka i andra änden av luren. Det är Måns som stiger ut ur en antikaffär. För 15 år sedan började han springa på loppisar och leta antikviteter, och idag är samlandet hans stora hobby.

Supermat och hälsa, blir det kanske din nya hobby nu?

– Nä, hobby skulle jag nog inte kalla det, men jag tror definitivt att jag kommer att fortsätta äta mer hälsosamt efter allt jag lärt mig under inspelningarna! Jag kommer att blir bättre på att göra aktiva val.

 

 

 

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html