Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Just nu: Handla för minst 300 kr och få 50% rabatt Life Omega-3 70% (ord. pris 209 kr).

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • Boka och hämta i butik
  • Kvalitetssäkrade produkter

Jamie Oliver: "Jag vill leva i hundra år"

Jamie Oliver, Jamies Supermat
Jamie Oliver, Jamies Supermat

Han skulle snart fylla fyrtio och började se livet ur ett nytt perspektiv; att vara ung och frisk var inte längre något att ta för givet. En insikt som har tagit Jamie Olivers matlagning till nya, hälsosamma höjder.

Han är en av vår tids mest kända matinspiratörer och gör ingen hemlighet av sin omställning till en hälsosam livsstil med mer balanserade matval.
– Ärligt talat, jag vet inte hur du känner, men jag vill leva i hundra år. Jag vill vara i god form och känna mig handlingskraftig och glad och jag vill se mina barnbarnsbarn, ja rentav mina barnbarnbarnsbarn växa upp, säger Jamie Oliver.

Prioriterar hälsan

Lusten att leva riktigt länge har fått honom att prioritera sin hälsa och försöka ta reda på hemligheterna bakom ett långt liv. Han tog examen i näringslära och reste jorden runt för att studera livet och matvanorna på platser där människor lever som längst. Lärdomarna har han samlat i sin nya kokbok Jamies supermat.
– Min matfilosofi handlar om den balanserade tallriken. Om du kan få en bra balans och hålla rätt storlek på portionerna kan du vara övertygad om att du får en bra start på vägen mot godare hälsa, skriver Jamie Oliver i sin bok.

Ät regnbågen

Hans balanserade tallrik består till en tredjedel av grönsaker och frukt. Han uppmanar oss att ”äta regnbågen”, det vill säga få i oss av ett så stort och brett urval som möjligt. Han brinner för det närodlade och ekologiska samt slår ett slag för egna odlingar, eftersom det är när du plockar något direkt ur jorden som det är som mest näringsrikt.
– Att leva länge handlar om familj, vänner och gemenskap, att hålla nere stressen och sova ordentligt. Det handlar om att tillaga god mat, äta och dela den med människorna runt dig.

Bärfyllda-äggbröd-LIVELIFE-700.png

Bärfyllda äggbröd

Nyfiken på recepten i boken "Jamies Supermat"? Laga Jamies bärfyllda äggbröd, ett perfekt helgfrukostmål, serverat med pistaschnötter, yoghurt, honung och kanel >>

 

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html