Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Just nu: Handla för minst 300 kr och få 50% rabatt Life Vitamin C + Berries​ (ord. pris 199 kr).

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • Boka och hämta i butik
  • Kvalitetssäkrade produkter

Bella Gulldén: ”Klart jag har höga förväntningar”

Bella Gulldén
FOTO: PETTER ARVIDSON/BILDBYRÅN

Bättre kost hjälpte Bella Gulldén att gå från talang till världsspelare. Nu drömmer handbollsstjärnan om ett EM-guld på hemmaplan.

När CSM Bukarest skrällvann Champions League i maj gjorde Bella Gulldén – mittnian med ett spelsinne utöver det vanliga – 14 av lagets 25 mål. OS i Rio slutade däremot med besvikelse för 27-åringen. I EM som spelas i Sverige nu i december vill Bella Gulldén uppnå något stort med landslaget.
– Det är klart att jag har höga förväntningar på laget och även på mig själv. Guld är verkligen en dröm. Det är en härlig upplevelse att få spela på hemmaplan och det är ju också därför man känner lite extra press.

Proffsliv i Rumänien

Spelgeniet började spela handboll som sjuåring och visste direkt att det var hennes grej. 
– Det var bara handboll hela tiden. Jag kommer ihåg Mina vänner-böckerna. Jag skrev att jag skulle bli handbollsproffs utan att ens veta att det gick, säger hon och skrattar.
I dag lever Partilletjejen proffsliv i Rumänien. Hon älskar känslan av att kunna satsa fullt ut.
– Att få leva handboll och se hur långt jag kan nå.

En vilodag i veckan

Det handlar om en eller två träningar per dag och en vilodag i veckan. På den lediga tiden i Bukarest passar hon på att promenera med hunden, se en bra film eller njuta av god mat.
– Jag älskar mat, så jag lagar gärna någon ny rätt eller upptäcker en ny restaurang. Min paradrätt är nog min thaigryta eller kycklingsallad med pesto.
I början av seniorkarriären fick Bella Gulldén hjälp med kosten – att äta oftare och bättre – och sedan lyfte spelet ytterligare. Nu äter hon fem, sex gånger per dag. Tre huvudmål och några mellanmål, som en smoothie med blåbär eller knäckebröd med ägg.
– Sedan jag fick hjälp av en dietist äter jag ganska fettsnålt. Det blir en hel del wok. Jag försöker få i mig de grova grönsakerna, så även om jag inte är något fan av broccoli och blomkål trycker jag i mig det också.

TEXT: KAJSA SANDIN

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html