Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Just nu: Handla för minst 300 kr och få 50% rabatt Life Omega-3 70% (ord. pris 209 kr).

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • Boka och hämta i butik
  • Kvalitetssäkrade produkter

”Vi packar allt som minimerar risken för katastrof”


Mama-bloggaren Alexia Kafkaletos reser till solen och delar med sig av packningstipsen som ger semesterlugn till både henne och barnen.

Here we go again!
Dags att flyga till värmen med mina små tjejer, skönt när man är framme, men just nu känns det långt till den där fruktdrinken vid poolen. Vi ska alltså ta oss från lägenheten, till ”Greklandet” som Naomi kallar det. Hur svårt kan det vara? Vilka scenarion kan inträffa på vägen? Behöver jag ta med mig 20 kilo handbagage? Ja, troligtvis. Det jag måste hålla färskt i minnet är att det bara rör sig om ett fåtal timmar, och att jag förmodligen inte behöver träffa mina medresenärer igen. Bara man planerar sin packning väl så brukar jag kunna hitta en lösning på alla problem som mot förmodan kan hända.

Till handbagaget

I handbagaget har vi packat ner allt för att minimera risken för katastrof. Åksjuketabletter, extrakläder, påse till de smutsiga extrakläderna, nappar, våtservetter, , blöjor, flaska, välling, nackkudde, stödstumpor och, öronproppar (både till mig och andra resenärer). , olika saker att pyssla med, För att hålla oss sysselsatta finns även snacks och nnötbars i alla dess färger och former, snacks, fruktklämmisar och minst tio olika saker att pyssla med. Stödstrumpor har jag alltid när jag reser nu för tiden, det började jag med när jag var gravid och kommer att fortsätta med. Sen måste man förbereda sig för att bagaget kan försvinna så jag har packat ner baddräkter, extra underkläder och solglasögon, man vill ju helst undvika att hoppa ner i poolen nakna. Bara det där är 24 kilo, check!

En sak som jag har lärt mig med åren är att jag alltid packar för mycket. Nu har jag som standard att jag alltid packar ner allt jag skulle vilja ha med. Sen efter två dagar packar jag om och ur, då försvinner hälften av kläderna och det finns mer plats för viktigare saker som till exempel.ex. mitt reseapotek, och det är proppfullt.

Till reseapoteket

Eftersom jag inte längre blir brunblir lika brun som förr, har jag börjat äta tabletter med betakaroten för att bygga upp brännan från insidanförbereda huden för solen. De påverkar innehåller betakaroten och ger ett skydd frånfrån insidan, samtidigt som man får i sig många bra vitaminer och mineraler för huden. Kokosolja använder jag som inpackning i håret. Ett bra tips är att ta i lite kokosolja på morgonen, innan du tar dig till stranden och låter det sitta i håret hela dagen. Det ger ett bra skydd mot vatten och sol, som har en uttorkande effekt. Aloe Vera gel är skönt och svalkande för huden efter en dag i solen. Mitt bästa tips där är att ha den i kylskåpet för en extra svalkande gel. Den fungerar lika bra för barnen som för mig. Givetvis så skyddar jag mig alltid med solskydd, och jag har alltid SPF 50 i ansiktet. Jag försöker alltid att hitta multifunktionella produkter så man slipper ta med sig flera produkter. Mandelolja är en sån produkt. Den använder jag och smörjer in mig med, har i topparna i håret, tvättar bort ögonmakeup, smörjer in mig med efter jag har rakat mig för att undvika knottror.

Till barnen 

Till barnen är det viktigtaste att packa ner solskydd och insektsmedel. Att få myggbett eller andra insektsbett kan förstöra hela resan. Barnen gnäller, kliar, får sår och det vill man helst undvika, när man mest vill ha det härligt och vila. Annars packar jag alltid ner deras multivitaminbjörnar, barnschampo som inte kliar i ögonen och en bra lotion att smörja in dem med.

Önska mig lycka till!

Alexia

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html