Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Just nu: Handla för minst 300 kr och få 50% rabatt Life Vitamin C + Berries​ (ord. pris 199 kr).

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • Boka och hämta i butik
  • Kvalitetssäkrade produkter

”Älska dig själv!”


Nils Axelsson har alltid strävat efter att få göra det han vill, inte känna sig begränsad utan leva livet fullt ut. I Nils fall innebär det att förverkliga drömmen om att stå på scenen. Men livet är mer än strålkastarljus och applåder.

Vissa människor föds med en inre drivkraft. Nils Axelsson, 23, från Gävle är en av dem. Han bestämmer sig helt enkelt – och strävar sedan efter att nå sina mål.
– Vill jag plugga eller resa då gör jag det, säger han med en självklarhet som känns brådmogen för en 23-åring. Att leva fullt ut har blivit ännu viktigare på sista tiden menar Nils.
– Med allt som hänt i världen och alla terrordåd så känner man att livet är för kort för att inte levas – man bör ta vara på livet! Ta vara på det du har och gör det mesta möjliga av din värdefulla tid! Ett sätt att göra det är att ta upp gamla vänskapsrelationer med barndomskamrater och gymnasievänner igen, något Nils ägnat sig åt på sista tiden.

– Man rör sig ofta kring människor i en viss krets, men varför?
De bästa vännerna är de man kan ge tid oavsett om man har tid eller inte. De som skulle göra mig sällskap medan jag väntar på mitt tåg för att vi ska få tid att prata, det är så värdefullt! Kärleksfulla relationer är en av nycklarna till lycka. Därför måste man också ta vara på sina värdefulla relationer
– Se det inte som en börda att träffa dina släktingar. Ibland gör vi saker mer komplicerade och omständliga än de egentligen är. Tänk inte ”då måste jag boka en hel eftermiddag för det” utan tänk istället att ”vi kan ju snacka på Skype eller Facetime”. Han hyllar också att umgås på riktigt, IRL, utan mobiler och paddor som störande inslag.
– Ta till exempel att spela sällskapsspel – det är så underskattat. När jag var hemma umgicks vi hela familjen spelade sällskapsspel. Man vill ju dela glädjen med någon. Men livet har inte alltid varit en dans på rosor för musikalartisten Nils.
– I åttonde klass hamnade jag i en mörk period och var väldigt deprimerad och självmordsbenägen. Men jag tog mig igenom det, berättar Nils. Den svåra tiden gjorde honom i slutändan starkare.
– Jag tänker att du ska inte se alla motgångar som nederlag. Utan ta emot dem och se att de formar dig till den du är idag, de formar din syn på saker, dina värderingar och din personlighet. När man tänker att livet är skit, gör man ändå en inre resa och växer, säger Nils. Nyligen fick en av hans bästa vänner fått sitt andra cancerbesked. En annan vän dog precis innan studenten. Just därför är det så viktigt att vårda sina relationer, för störst av allt är kärleken enligt Nils:
– Ömsesidig kärlek från familj och vänner, kärleken till mitt yrke, och framför allt kärleken till mig själv är viktigast. För om inte jag älskar mig själv så kan ingen annan göra det heller.

TEXT SOFIA ZETTERMAN

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html