Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Just nu: Handla för minst 300 kr och få 50% rabatt Life Vitamin C + Berries​ (ord. pris 199 kr).

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • Boka och hämta i butik
  • Kvalitetssäkrade produkter

”Glöm, förlåt och gå vidare”


Var inte långsint och älta aldrig – utan förlåt, glöm och gå vidare. Mikael Söderquist, 55, har hittat sitt recept för att leva livet fullt ut.

En bra bowlingmatch med vännerna, en mysstund med bengalkatterna Smulan och Flisa. Mer krävs inte för att Mikael ”Micke” Söderquist ska vara lycklig med tillvaron.
– Jag tycker att jag lever ett jättebra liv just nu med de förutsättningar jag har. Jag har många vänner och ett stort kontaktnät. Bowlingen och katterna är min passion. Men livet har inte bara varit solsken och bowling. För tio år sedan gick hans mamma hastigt bort i en stroke vid 75 års ålder.
– Hon var en superpigg och levnadsglad människa, hon hade lätt levt 15 år till. Men en dag fick hon ont i nacken och bara föll ihop. Jag kastade mig på en buss mot Karolinska Sjukhuset för att träffa henne – men hann inte fram i tid, berättar Micke. I samband med moderns dödsfall slutade Micke röka, efter 30 år som storrökare.
– Det var väldigt positivt ur hälsosynpunkt, fast det var då jag gick upp i vikt. Jag försöker jobba på det nu..

För fyra år sedan fick Micke ytterligare ett tungt besked: Han hade drabbats av ledsjukdomen reumatism.
– Jag kommer att få äta cellgifter varje vecka för resten av livet. När jag har ett skov och svullnar i lederna kan jag inte ens öppna en burk, då får jag åka till KS och få en kortisonspruta. Micke beskriver sjukdomen som hans livs största utmaning, men har valt att inte ”gro in sig i detaljerna”, som han säger.
– Jag ogillar att vara långsint och gå och älta. Jag väljer hellre att förlåta och glömma och sen så släpper jag det. Sån är jag till 100 procent. Jag skulle må dåligt av att gå och sura. För Micke är det receptet på hur man lever fullt ut.
– Jag rensar hela tiden bort negativ energi. Då blir det lättare att leva än om man har en massa jobbiga saker att tänka på. Allt går så klart inte bara att glömma och släppa.
– När mamma gick bort så gick det inte bara att kasta det åt sidan. Men jag gick inte och ältade hela tiden utan fortsatte att leva. Jag ser vänner som flera veckor efter att något har hänt fortfarande ältar det, det tar inte bara på den personen utan påverkar alla i omgivningen. Det skapar bara negativ energi. Förlåt och glöm istället!

TEXT SOFIA ZETTERMAN

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html