Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Just nu: Handla för minst 300 kr och få 50% rabatt Life Vitamin C + Berries​ (ord. pris 199 kr).

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • Boka och hämta i butik
  • Kvalitetssäkrade produkter

”Ge till andra och njut av livet!”


Man möter sällan människor som utstrålar sådan värme, kärlek och livsglädje som Amer Hanna. Detta trots att hans liv knappast varit en dans på rosor.
– Jag har förstått att den högsta vinsten är livet i sig – så passa på och njut av det under din tid på vår planet, säger Amer.

1979 kom Amer Hanna, 53, till Sverige från Irak – han är kristen kaldéer från Babylon – och mötte för första gången det land som skulle bli hans nya hemland.
– Vi uppskattar verkligen att Sverige öppnade famnen för oss och vi älskar detta land som har gett oss mer än vårt eget land Irak. Vi kan inte belöna Sverige nog, det enda vi kan göra är tacka svenska folket och visa att vi uppskattar att vi får bo i det här vackra landet, och känna oss hemma här. Ett nytt hemland, ett nytt språk, ett nytt liv väntade.

Amer tog utmaningen med ro.
– Det finns bara en utmaning, att finna glädje i att ge andra glädje när jag ytterst har behov av den själv. Jag ger det jag själv behöver, jag ger styrka till andra när jag behöver den som mest själv. Det är min passion. 

Tror på allas lika värde

Amer tror på människan, han tror på allas lika värde och han brinner för att få människor att vara ”mer människor”.
– Man ska inte prata om ”vi” och ”dem”. Vi måste alla leva på den här planeten, vi har ingen annanstans att ta vägen. Det är min dröm att alla gränser öppnas och passen försvinner, att alla kan acceptera varandra och leva tillsammans utan att döma andra för deras nationalitet eller region – utan bara för deras handlingar.

Han har själv genomlevt något som påverkat hela hans liv, en fruktansvärd bilolycka där föraren i den mötande bilen dog. Amers ögon tåras vid minnet.
–Jag blev väldigt ledsen och kände skuld. Jag kände att jag inte var värd att leva och försökte ta livet av mig, jag kände att det var mitt fel att hon dog, även om det var en olycka. Det var skymd sikt och snö på vägen.

Behövde förlåta sig själv

Under många år efter olyckan gick Amer till kyrkan för att be och tända ljus för kvinnan som omkom. Till slut insåg Amer att han trots allt överlevt – och att han måste förlåta sig själv och börja leva. Sorgen finns ännu inom honom, men han känner också ett ansvar att göra det bästa möjliga av sin tid på jorden.
– Mitt råd om du vill leva ett riktigt bra liv är att dina handlingar ska vara goda och positiva. Du kommer att må bra för att du innerst inne vet att du har gjort bra saker, har rätt värderingar och lever livet på rätt sätt. 

Idag möter Amer livet med glädje och positivism.
– Det finns inget som kan göra mig deppig eller sur. Jag har blivit helt övertygad om att den största vinsten är livet i sig – inte rikedomar eller att vinna på lotteriet. Jag är glad över den insikten och försöker förmedla den till andra: Högsta vinsten är att vi existerar. Om 100 år existerar vi inte, så därför tycker jag att man ska leva livet nu genom positiva handlingar, genom att vara en god människa. Njut av nuet, lev livet!

Vi är alla besökare

Vår tid på jorden är räknad, menar Amer. Oavsett vilken religion du har, oavsett vilket pass du bär, så är du bara en besökare här på planeten.
– Se dig själv som en turist, så småningom tar din resa slut. Förr eller senare kommer vi alla att nå slutstationen oavsett om vi vill eller inte, och då måste vi kliva av. Så njut av livet idag!

Pengar och ägodelar är inte viktigt för Amer.
– Om du vinner en miljard på lotto spelar ingen roll om du inte mår bra inombords. Du kan inte köpa lycka för pengarna och du kommer ändå inte äga något när du lämnar planeten.
Istället är det vad du gör med den tid du får på jorden som gör skillnad.
 – Vi måste investera vår tid på ett positivt sätt för att vi själva ska må bra. Det är inte viktigt vad folk tycker och tänker eller vad andra säger, lev ditt liv på ditt sätt och njut av nuet idag, råder Amer.


TEXT SOFIA ZETTERMAN

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html