Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Just nu: Handla för minst 300 kr och få 50% rabatt Life Omega-3 70% (ord. pris 209 kr).

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • Boka och hämta i butik
  • Kvalitetssäkrade produkter

Lifeboken - Är det så här vi ska äta?

Ny bok sätter dagens kostrekommendationer på prov. Hur svårt är det egentligen att få i sig all näring kroppen behöver och hur relevanta är de kostråd som finns? Under 30 dagar försökte journalisten Anna Hegestrand att leva enligt Livsmedelsverkets rekommendationer gällande kost och träning. Hennes testmånad är sammanfattad i boken ”Är det så här vi ska äta?” som lanserats av hälsokedjan Life.

Medvetenheten om träning och hälsa i Sverige har troligtvis aldrig varit större än den är nu. Samtidigt visar studie efter studie att svenskarna blir allt fetare och mer stillasittande. En viss polarisering kan också anas – de som bryr sig om kost och motion blir fler samtidigt som en stor grupp inte intresserar sig alls. Men hur ska vi äta då för att må som allra bäst? Enligt Livsmedelsverket är det fortfarande sex till åtta skivor bröd om dagen, fisk tre gånger i veckan och 500 gram frukt och grönt om dagen som gäller. Men hur många följer detta? Och hur många känner ens till att det är så här rekommendationen ser ut?

lifeboken_cover_300.jpg

Läs hela Lifeboken

För bilder, intervju med Anna Hegestrand eller referensexemplar av boken, kontakta:

Peter Larsson, PR-ansvarig för Life
Mobil: 073 664 04 48
E-post: peter@agency.se

 

 

– Det finns ingen genväg till ökad hälsa. Det går inte att lösa problemet bara genom att ta ett piller. Vi äter alldeles för mycket socker, salt och kalorier men får trots det i oss för lite näring. Det handlar om att vi måste lägga om våra matvanor och börja äta mer hälsosamt.

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html