Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Just nu: Handla för minst 300 kr och få 50% rabatt Life Vitamin C + Berries​ (ord. pris 199 kr).

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • Boka och hämta i butik
  • Kvalitetssäkrade produkter

”Ingen kan vila sig från sina ledbesvär”


Många tror att förslitning i lederna kräver vila – inget kan vara mer fel. Tvärtom är vila bland det sämsta du kan göra. Sylvia Öhmark, 64, har hittat knepen för att hålla sig aktiv i alla väder.

Hemma hos Sylvia Öhmark och hennes man Per-Inge i Lövånger är det sällan tråkigt. Matlagning, träning, musik och fotografering gör att det alltid är saker på gång i det vita trähuset utanför Skellefteå. I hallen är det första man ser en studsmatta som står lutad mot väggen och mitt i det ljusa vardagsrummet har Sylvia och Per-Inge ställt en träningscykel för inomhusbruk.

– Härifrån kan jag se ut över trädgården eller kolla på tv. Vi har alltid haft en cykel hemma men häromåret bytte jag till en tystlåten modell så att mitt trampande inte stör om vi ska se nyheterna eller någon film, säger Sylvia.

Motionerat och tränat har hon gjort hela sitt liv. Men en ärftlig defekt på bäckenet har gjort att det alltid varit smärtsamt i höfterna i början av varje pass eller första biten på varje promenad.

– Mina besvär blev alltmer smärtsamma och jag sökte till slut hjälp, berättar hon.
 

Slitet ledbrosk kräver starka muskler

Läkaren konstaterade en förslitning i lederna. När Sylvia kom hem googlade och läste allt hon kom över. Hon läste att motion i dag är en av de mest etablerade och prioriterade behandlingsmetoderna för ledvärk. Hon läste också att om det är för smärtsamt att träna är det bättre att ta en värktablett innan träningen än att avstå från att röra sig. Det stod också att det inte finns någon läkemedelsbehandling i övrigt som hjälper.

– Om man har slitet ledbrosk är det viktigt med starka muskler som hjälper till att bära upp kroppen. Ingen kan vila sig ifrån sina ledbesvär så träna är ett måste. Men jag ville inte acceptera att det inte skulle finnas något som jag kan komplettera träningen med för att bibehålla rörligheten och fortsätta leva det aktiva liv som jag älskar.

Sylvia fortsatte att leta och hittade ett kosttillskott som innehöll både omega-3-fettsyror och olika vitaminer och mineraler, som anses vara bra för den som vill fortsätta leva fysiskt aktivt.
 

Sylvia fann kosttillskottet Glyc

Redan nästa dag tog hon bilen in till Life-butiken i Skellefteå. Valet föll på kosttillskottet Glyc, som hon hade läst om på nätet.

– Jag vill inte låta mina leder stoppa mig från att njuta av livet och jag kände att jag verkligen ville testa detta. Förutom en sund livsstil tror jag på att komplettera med kosttillskott, säger Sylvia.

– Glyc är förstärkt med omega-3 och kollagen. Det bygger främst på ett innehåll av grönläppad mussla vilket var helt nytt för mig, berättar Sylvia.

Redan efter en månad kände Sylvia att det var värt att fortsätta med tabletterna. Nästa gång hon var i hälsobutiken köpte hon flera paket.

– Förutom att fortsätta med kosttillskott varje dag gör jag förstås den sjukgymnastik jag har blivit rekommenderad.
 

Tröttnar aldrig på studsmattan

I övrigt lever Sylvia sitt vanliga aktiva liv med promenader om vädret tillåter och med cyklingen. Dessutom drar hon varje dag fram sin studsmatta till vardagsrummet och hoppar.

– Den är mindre än den jag hade med barnen på 90-talet, och jag hoppar inte lika högt som förr ute i trädgården. Men det är lika allsidig träning, nästan som att gå ut och dansa!

– Det är så roligt och jag tröttnar aldrig! Dessutom tränar man ju både balans och styrka samtidigt som man förbättrar konditionen.

På frågan om hela familjen fortfarande samlas runt studsmattan som de gjorde på gräsmattan förr så fnissar Sylvia.

– Nej, nej. Den här studsmattan är bara min, barnen får inte hoppa på den.

 

TEXT: ANNIKA HJERPE

Kom ihåg att kossttillskott aldrig kan ersätta en varierad kost. Det är viktigt med en balanserad kost och hälsosam livsstil.

Life rekommenderar

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html