Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Just nu: Handla för minst 300 kr och få 50% rabatt Life Omega-3 70% (ord. pris 209 kr).

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • Boka och hämta i butik
  • Kvalitetssäkrade produkter

Det här visste du inte om tarmfloran


Den påverkar vårt humör, vår vikt och vårt immunförsvar. Tarmfloran styr vår hälsa mer än vi kunnat ana och att mata våra tarmbakterier rätt är en nyckel till ett friskare liv. Visste du det här om din tarmflora?

1. Tarmfloran reglerar kroppsvikten

Vissa tarmbakterier utvinner mer energi ur maten än andra och de kan påverka hur mycket blodsockret stiger när du äter. Tarmbakterierna producerar också aptitreglerande hormoner och signalsubstanser som de kan använda för att påverka sug och beteenden.

2. 80 procent av immunsystemet finns i magen

En rik tarmflora är viktigt för att bekämpa såväl yttre bakterier som kommer in via det vi äter, som att bekämpa överväxt av den inre, sämre sortens bakterier. Att äta en varierad kost rik på fibrer är ett av de bästa sätten att behålla mångfalden. Ensidig kost leder till mer homogen tarmflora och därmed sämre immunsystem. Det finns också forskning som tyder på att brist på goda bakterier leder till ett överaktivt immunförsvar och ökad risk för allergier och autoimmuna sjukdomar.

3. Tarmfloran påverkar hur vi mår

Tarmfloran tar hand om de matbitar kroppen inte kan spjälka och omvandlar dem till hormoner och andra ämnen. Bakterierna i vår tarm påverkar alltså även hjärnan och hur vi mår.

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html