Hem

Väck kroppen till liv

Träning

Shoppa och läs mer om

Väck kroppen till liv med ett lätt energipass. 10 minuter är allt som behövs för en skönare och starkare start på dagen.

Du kommer att bli piggare – och kanske till och med sugen på mer. Forskning har nämligen visat att de som tränar på morgonen har lättare att hålla fast vid sin rutin, samtidigt som motion i ottan gör gott för sömnen – en effekt som även kan underlätta viktminskning.

Men en dag i taget. Förbered dig genom att ställa fram ett glas vatten på sängbordet, sätt klockan tio ­minuter tidigare än du vanligtvis går upp och lägg fram en yogamatta om du har. I morgon är din dag!

Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

Väck-kroppen-till-liv-Rulla.jpg

1. Rulla

Börja med att ställa dig upp och rulla sakta ner huvudet och armarna mot fötterna, stanna ett andetag och rulla sedan upp igen. Upprepa 2 gånger.

Väck-kroppen-till-liv-Berget.jpg

2. Berget

Stå ihop med fötterna, känn hur din kropp är förankrad i underlaget genom att spänna den och dra in naveln mot ryggraden. Var särskilt noga med att spänna rumpan. Pressa handflatorna mot varandra och fläta ihop fingrarna, sträck dem mot taket samtidigt som du andas in. Andas ut och fäll överkroppen åt sidan. Gör sedan samma sak åt andra sidan.

Väck-kroppen-till-liv-Stretcht.jpg

3. Sidostretch

Sitt ner på rumpen och sträck benen åt var sin sida. Luta sedan överkroppen åt höger samtidigt som du sträcker upp vänster arm åt höger sida.  Gör sedan samma sak åt andra sidan.

Väck-kroppen-till-liv-Barnet.jpg

4. Barnet

Ställ dig på alla fyra och sträck sedan rumpan mot hälarna samtidigt som du särar på knäna och sträcker armarna framåt. Ta tre djupa andetag.

Väck-kroppen-till-liv-Kobra.jpg

5. Kobran

Ligg på mage med benen ihop, placera händerna under axlarna. Andas in och lyft axlarna från golvet så att ryggen böjs bakåt. Var försiktig så att du inte översträcker ryggen. Försök slappna av i axlar och nacke. Ta ett par djupa andetag och rulla sedan ner överkroppen mot golvet igen.