Hem

Träning hemma

Träning

Shoppa och läs mer om

Träning med egen kroppsvikt är den bästa träningen – det är gratis och du kan träna överallt. Kom i form med dessa effektiva övningar!

1. Bicepscurl

Fyll två plastflaskor med vatten. Böj dina armar i en bicepscurl. För att utmana kroppen ytterligare tar du ett kliv bakåt och sänker ditt bakre knä ner mot golvet (utfall bakåt). Tänk på att överkroppen ska sträva rakt upp mot taket. Res dig upp och sänk armarna tillbaka till startposition. Upprepa med andra benet.

Antal: 10 st. Tränar: Här jobbar du med hela kroppen och förbättrar din kondition.

2. Sköldpaddan

6SnabbaSet_2a_LIVELIFE_768.jpg

6SnabbaSet_2b_LIVELIFE_768.jpg

Stå som ett upp och nervänt V. Ställ dig på tå och ha fötterna strax bakom knäna. Sänk dig – böj armbågar och knän, och gå så långt ner som möjligt. Pressa sedan upp till raka armbågar och knän. Dra in naveln mot ryggraden och håll magen spänd.

Antal: 10 st. Tränar: Triceps, baksida arm och får en bra rörelse i axlarna.

3. Hoppa över kudde

6SnabbaSet_LIVELIFE_768.jpg

Enkel övning som är grymt effektiv. Använd en kudde och en pall, stol eller soffarmstöd. Lägg en kudde på golvet och kliv eller hoppa över den. Placera händerna på pallen, lägg kudden vid fötterna och hoppa över kudden. Tänk på att landa mjukt, det ska nästan inte höras att du landar. Spänn magen och gör ”knipet” med bäckenbotten.

Antal: 20 st. Tränar: Ben, mage och kondition.

4. Chipset

Ligg på rygg med böjda knän och pressa upp höften så högt som möjligt. Tänk dig att du har ett chips mellan skinkorna. Spänn rumpan så mycket att du krossar chipset. Nu börjar du springa med fötterna, jobba på att hålla höften uppe så högt som möjligt.

Antal: 30 snabba spring. Tränar: Rumpa, ben, bröst, armar, bål och kondition.

5. Stärk din rygg

Ligg på mage och dra in naveln mot ryggraden. Sträck armarna framför dig och börja pendla med armarna i så stora rörelser som möjligt. Koppla på benen och pendla med benen och armarna samtidigt.

Antal: 10 st. Tränar: Ryggen, men också bål och kondition.

6. Sjalen

Håll händerna bredare än axelbrett och dra isär sjalen som om du försöker slita sönder den. Dra så hårt du kan, du bestämmer själv hur jobbigt det ska vara. Glöm inte att spänna magen. Sänk händerna och stanna med sjalen vid hakan, pressa upp igen till raka armar.

Antal: 10 st. Tränar: Här jobbar du med Triceps, baksida arm och får en bra rörelse i axlarna.

6SnabbaSet_LIVELIFE_214.jpg

Namn: Leila Söderholm.
Bor: Lidingö, Stockholm.
Gör: Tränare, kostrådgivare, coach och inspiratör.
Blogg: leila.mabra.com.
Bästa träningstipset: Riv av dina 10 minuter på morgonen innan du ska duscha. Ställ timern på mobilen och kör fyra olika övningar, 10 stycken av varje tills mobilen ringer. Det kommer att göra dig så lycklig och nöjd!

Leila tipsar

Rör på dig några minuter innan du börjar träna. Gör hela cirkeln av övningar tre gånger, då får du ett effektfullt träningspass som på väldigt kort tid ger bra resultat.

Dåligt med tid? Kör så länge du hinner och var glad för det. All träning som blir av är bättre än inget!

Text: Leila Söderholm