Hem

Gunnel Åkerman

text: SOFIA ZETTERMAN

Träning

Shoppa och läs mer om

Att leva livet borde närmast vara obligatoriskt om man är vd för Nordens största hälsokostkedja och jobbar heltid för att andra ska må bra.
– Att leva livet fullt ut handlar mycket om att hitta tid att göra det man tycker är kul – livet får inte bara bli en massa måsten, säger Gunnel Åkerman, 62, VD för Life Sverige.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

Att ta det lugnt är inte riktigt Gunnel Åkermans melodi. Och som hälsosam, vältränad, golfspelande, skidåkande karriärkvinna med en familj med tre barn och ett stort intresse för hälsomat och inredning, hinns det kanske inte heller med.
– Jag brukar skoja och säga att jag ska ha en ”lugn helg”… sen hamnar jag på det ena och sen det andra och sen är det lunch och så spelar jag lite golf och så går vi på middag…för mig är det en vanlig lugn helg, säger Gunnel och skrattar. Att göra mer av det man älskar är Gunnels råd för att leva livet fullt ut.
– Det handlar mycket om att hitta tid att göra det man tycker är kul, livet får inte bara bli massa måsten. Det bästa är om ditt arbete är din hobby. Så har jag det – då har man kommit en bra bit på väg. Jag brinner för allt som rör hälsa och hur man ska må bra och jag brinner för att sälja och jag gillar att hitta en bra lösning för en kund. Men att må bra handlar också om att ta vara på dagarna.

gunnel-akerman-2-800x1200.jpg


– Låt inte bara dagarna passera utan gör bra saker. Du behöver inte fylla tiden, men gör något av varje dag. Även att resa är ett stort intresse för Gunnel.
– Vi reser extremt mycket och jag älskar att packa väska och åka och se nya platser. Nästa resa går till Patagonien i Argentina! Att vara hälsosam är ett ”mindset” menar Gunnel. Men inte bara mat och kosttillskott är viktiga. Även ett socialt nätverk är en nyckel till att må bra.
– Ta hand om familj och vänner så att du har ett nätverk som du alltid kan vända sig till. Vårda de relationer som är bra för dig – och våga släppa taget om de relationer som inte ger dig något utan bara ringer om sina problem. Även om hela Gunnels liv handlar om hälsa på olika sätt är hon bestämd med att påpeka att ett hälsosamt liv inte bara får innebära massa pekpinnar.
– Det får inte bli tråkigt och mossigt det här med hälsa. Man ska inte följa saker slaviskt, jag kan ta en kaka eller dricka ett glas vin. Men du måste hitta det som du mår bra av. Jag mår bra av krossad avokado, ingefära, cayennepeppar och lime, lite olivolja, och banan med kanel till frukost, säger Gunnel och ler så hälsosamt att man själv blir sugen på att genast börja krossa avokado. Gunnel vill få varje dag att räknas och firar alltid sina födelsedagar stort.
– Jag älskar att fylla år – för vad är alternativet? Det är bättre att fylla år och finnas kvar och göra det bästa av det. Tänker man så är det bara härligt att gå upp på morgonen!