Hem

Solbrun tryggt & snyggt

Skönhet

Shoppa och läs mer om

Vi delar med oss av våra bästa tips för att sola säkert.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken

Var extra försiktig i solen när du är blek. Tänk på att vänja huden långsamt vid solen genom att sola korta stunder och använda hög solskyddsfaktor. Hur mycket sol du tål beror på din hudtyp. Fråga gärna oss på Life vilken solskyddsfaktor som kan passa dig.

Sola-säkert-guide steg för steg från Life

  1. Ett par veckor innan semestern eller solsäsongen, grunda med ett kosttillskott innehållande betakaroten. Betakaroten är ett förstadium till A-vitamin som kroppen till viss del omvandlar till ren A-vitamin. Överskottet lagras främst i underhudsfettet och ger huden en fräsch gyllenbrun ton.
  2. Ett par dagar innan solning, skrubba kroppen med en naturlig body scrub så får du en jämnare solbrun färg.
  3. Innan du går ut i solen, smörj in hela kroppen med solskyddsfaktor. Glöm inte bort ansiktet, använd ett stift för läpparna. Skydda även huvudet med en hatt eller sjal.
  4. Vistas inte i solen under de timmar mitt på dagen då solen är som starkast.
  5. Efter solning, eller om du mot förmodan har bränt dig, smörj huden med en kylande Aloe Vera Gel. Aloe Vera kan du också smörja huden med efter att du har rakat dig för att undvika röda utslag.

 

Produkter för soliga dagar

Naturliga solkrämer

Vi har naturliga solkrämer från Eco Cosmetics med solskyddsfaktor mellan 20-50. Vi har även naturlig solkräm för barn!

Solbrun

Vi har solbrun-inifrån produkter som t.ex. Maxosol och Lifes egna Solbrun.

Aloe Vera gel

Komplettera med Lifes egna Aloe Vera gel som kan ge en svalkande och lugnande känsla på mindre hudirritationer som rodnad och solbränna.

Vad är UVA och UVB?

När solens strålar når jorden innehåller den både UVA- och UVB-strålar. Det är främst UVB-strålarna som ger upphov till en solbränd hud medan UVA-strålarna, som har en längre våglängd, tränger djupare ner i huden och bidrar bla till att huden åldras i förtid. De solskyddsmedel vi använder behöver alltså skydda mot både UVA- och UVB-strålning.