Hem

Krispiga pepparkakskex

text: Sophie Ekman

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

Adventsfika? Bjud på hembakade pepparkakskex istället för köpta pepparkakor. De är enkla att göra, lite nyttigare och pricken över i'et är toppingen med färskost, fikon och honung. Lägg upp ditt adventsfika på Instagram och tagga @lifesverige!

Ingredienser

  • 0,5 dl Life chiafrön
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 1,5 dl solrosfrön
  • 2 dl kokhett vatten
  • 0,5 dl kokosolja
  • 1 msk Superfruit agavesirap
  • Topping:
  • 250 g färskost
  • 0,5 dl Manukahonung
  • Fikon i klyftor
  • Pistagenötter, hackade
  • Flingsalt

Så här gör du!

  1. Sätt ungen på 150 grader och koka upp vatten.
  2. Klä en plåt med bakplåtspapper.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Blanda det varma vattnet med kokosolja och agavesirap.
  5. Rör ihop med de torra ingredienserna till en jämn smet.
  6. Tryck ut smeten på plåten genom att använda ett bakplåtspapper ovanpå.
  7. Ta bort det övre bakplåtspappret och skär ett rutmönster på smeten.
  8. Grädda i mitten av ugnen i ca 50 minuter.
  9. Bryt kexen i rutor när de svalnat.
  10. Servera med färskost blandad med honung.
  11. Toppa med fikonklyftor, pistagenötter och flingsalt.
  12. Ringla över lite honung.
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken