Hem

Morotskakebollar

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

15 minuter
10-15 bollar portioner
Fina bollar med smak av morotskaka.

Ingredienser

  • 5 urkärnade dadlar
  • 1 stor morot
  • 1-2 tsk kokosolja
  • 1 dl mandelmjöl
  • 0,5 dl riven kokos
  • 0,5 dl havregryn
  • 1 msk morotspulver
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk vaniljpulver

Så här gör du!

  1. Grovhacka dadlar och morötter. Mixa dem tillsammans med övriga ingredienser till en fin smet.
  2. Forma till små bollar och ställ i kylskåpet minst en timme innan servering.
  3. Förvaras i kylen några dagar men ännu längre i frysen. Ta då fram dem tio minuter innan servering.

FOTO: EVA HILDÉN SMITH, KERAMIK: EMMA LARSSON, RECEPT: SOPHIE EKMAN

Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken