Hem

Nyponbröd

Livsmedel

Shoppa och läs mer om

Ca 90 minuter
Minst 15 portioner
Gott och lättbakat nyponbröd, baserat på filmjölk som gör det extra saftigt.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl rågsikt
  • 1,25 dl fyrkornskross
  • 0,5 dl solroskärnor och/eller pumpakärnor
  • 0,5 dl havrekli
  • 2 msk linfrö
  • 2 msk nyponskalsmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 6 dl filmjölk
  • 0,25 dl mörk sirap

Så här gör du!

  1. Sätt ugnen på 175 °C
  2. Smörj och bröa en form som rymmer 2 liter
  3. Blanda noga alla torra ingredienser i en bunke
  4. Blanda ner filmjölken och sirapen. Rör noga
  5. Om smeten känns för porös kan man tillsätta en liten skvätt extra filmjölk annars är det risk att brödet blir för torrt
  6. Häll smeten i formen och jämna till ytan med en sked, strö eventuellt över lite extra pumpakärnor men passa då noga så att det inte bränns
  7. Grädda brödet i 55 min på näst nedersta falsen i 175°C
Utvalda produkterRekommenderade produkter från Lifebutiken