Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri Frakt tom 15/12
  • Bekväma betalningar med Klarna
  • Brett sortiment

Supermat


Supermat, eller Superfood, är naturlig mat med högt näringsinnehåll. Att komma igång med supermat som livsstil är enkelt eftersom att det handlar om att lägga till, inte plocka bort. Adderar du supermat till din befintliga kost får du mycket tillbaka genom en liten åtgärd.

smoothies_red_green_orange_214

Vad är supermat?

Den vanligaste definitionen av supermat är ”livsmedelsväxter med exceptionella näringsvärden". Exempel på supermat är spirulina, chiafrön och kokosolja. Dessa passar perfekt att ha som ingrediens när du ska göra en näringsrik  smoothie eller som ett näringsrikt och gott komplement i maten du lagar.

Hur kan jag komma igång med supermat?

Ett enkelt sätt att komma igång med supermat är börja göra smoothies. Ta till exempel en smoothie till frukost, mellanmål eller efter träningspasset. Att komplettera din kost med chiafrön, gojibär eller andra superbär eller frön är också enkelt!

Testa också att byta ut ditt vanliga mjöl eller fett när du lagar mat till exempelvis mandelmjöl, kokosmjöl och kokosolja. 

Du hittar en mängd nyttiga och goda recept här under "Recept" i vänstermenyn, både för nybörjare och experter. Om du vill veta mer om Supermat och få ännu fler recept så kan vi rekommendera böckerna "Supermat" av John Opsahl och "Hello Green" av Josefine Jäger.

 

Varför ska jag äta supermat?

-Moderna matvaror innehåller mindre mängd naturliga vitaminer, mineraler, spårämnen och nyttiga växtkemikalier än vad supermat gör, säger John Opsahl, författare till boken Supermat och ledande expert i Norden på supermat.

-Dagens livsstilssjukdomar är en direkt följd av modern kosthållning och livsstil. Poängen med supermat är att uppnå balans.

Maten som gör dig piggare!

Om du vill stärka kroppen och bli piggare ska du välja en ren och naturlig kost. Då äter du främst grönsaker, frukter och bär – där exempelvis blåbär, hallon, spenat och lök är extra viktiga. Fett från olivolja, kokosolja samt nötter är bra. Även fisk från kalla vatten och kött från frigående djur som fått äta gräs stärker kroppen. Allt fler forskare och läkare ser att en naturlig kost som består av grönsaker, bär, fisk och kött från frigående djur är att föredra. 

-Hälsosam mat på recept kan bli verklighet i framtiden. Vissa människor kommer att behöva mediciner även framöver, men att äta en kost som stärker kroppen är alltid bra. Den goda nyheten är att den här maten är väldigt smakrik och det är lätt att laga goda måltider med dessa råvaror, säger Helena Nyblom, läkare och medicine doktor i Oslo.

 

Utvalda produkter

Produkten har lagts i kundvagnen