Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri Frakt tom 15/12
  • Bekväma betalningar med Klarna
  • Brett sortiment

Kycklingspett

Kyckling dubbelpanerad i kokosmjöl och hampafrön med en dipsås på incabär, sweet chili och koriander. Receptet kommer från Superfruit.

2-3 portioner

Ingredienser

  • 4 st kycklingfiléer
  • 8 st träspett
  • 3 ägg
  • Superfruit kokosmjöl
  • Superfruit hampafrön
  • Superfruit kokosolja
  • 1 dl Superfruit incabär
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 vitlöksklyfta
  • Färsk koriander
  • Färsk basilika
  • Pressad citron
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Dela kycklingfiléerna på mitten och skär sedan i kuber.
  3. Dubbelpanera - vänd först i kokosmjöl, sedan i ägg och sist i hampafrön.
  4. Trä de panerade kycklingbitarna på spett och bryn spetten i kokosolja.
  5. Lägg spetten på bakplåtsklädd plåt och sätt in dem mitt i ugnen i ca 15 min.
  6. Mixa ihop alla ingredienserna till dipsåsen i en mixer.
  7. Servera med en härlig grönsallad.
Produkten har lagts i kundvagnen