Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri Frakt tom 15/12
  • Bekväma betalningar med Klarna
  • Brett sortiment

Ugnsbakade ägg med harissa och getost

Ugnsbakade ägg med harissa och getost

Njut av långa bruncher i påsk, gärna lite matigare med ugnsbakade ägg och krämig getost, spännande kryddat med harissa och moringa.

FOTO: EVA HILDÈN SMITH
RECEPT: SOPHIE EKMAN

4–6 portioner

Ingredienser

  • Ca 1 kg sötpotatis
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 125 g sockerärter
  • 1 msk kokosolja
  • 3 dl passerade tomater
  • 1-2 tsk harissapaste (finns på tub)
  • 0,5 dl havregrädde
  • Hackad persilja till garnering
  • Moringa att strö över
  • Himalaysalt
  • Svartpeppar
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala och skär sötpotatisen i ca 2 cm stora bitar. Skala och grovhacka löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
  3. Blanda sötpotatis, gul lök och kokosolja i en större stekpanna eller två mindre. Krydda med salt och peppar.
  4. Tillaga i ugnen ca 30 minuter, lägg på sockerärterna och rör om efter halva tiden.
  5. Blanda de passerade tomaterna med harrissa till en sås.
  6. Ta ut och låt svalna något. Häll på grädden och skeda över tomatsåsen. Smula över osten. Knäck äggen försiktigt över hela formen. Krydda med salt och peppar.
  7. Sätt tillbaka i ugnen och fortsätt tillaga 8-10 minuter beroende på hur du vill ha dina ägg.
Produkten har lagts i kundvagnen