Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri Frakt tom 15/12
  • Bekväma betalningar med Klarna
  • Brett sortiment

Spirulinapizza

Glutenfri spirulinapizza

En glutenfri pizzabotten med spirulina, toppad med tomater, paprika, champinjoner, mozzarellaost, ruccola och pumpakärnor.

Krydda din färdiga pizza med lite torkad oregano och basilika, svartpeppar samt lite flingsalt.

2 pizzor portioner

Ingredienser

  • 1-2 msk spirulinapulver
  • 2 dl ljummet vatten
  • 1 dl mandelmjöl
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1,5 msk fiberhusk
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • bovetemjöl till utbakning
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Vispa ut spirulinapulvret i vattnet i en bunke. Tillsätt mandelmjöl och bovetemjöl lite i taget medan du rör med en slev.
  2. Blanda i fiberhusk, olivolja och salt. Låt degen vila tio minuter i kylskåp. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Dela och forma degen i två lika stora bollar, lägg dem på bakplåtspapper. Strö över lite bovetemjöl och kavla ut till pizzabottnar, dra över pappret till en plåt.
  4. Bred tomatsås över pizzabottnarna, lägg på valfria grönsaker och annat gott du vill ha på din pizza. Vi valde tomater, paprika, champinjoner, mozzarellaost, ruccola och pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
Produkten har lagts i kundvagnen