Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri Frakt över 499kr
  • Bekväma betalningar med Klarna
  • Snabb leverans

Rostad pumpa med kokosbulgur, lime och koriander

Bjud på en pumpamiddag med härliga smakkombinationer!

2 portioner

Ingredienser

  • ROSTAD PUMPA:
  • 0,5 pumpa, t ex butternut
  • 1 msk himalayasalt
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • Färsk koriander
  • 0,5 lime (saften)
  • Olivolja
  • KOKOSBULGUR:
  • 1 dl bulgur
  • 2 dl fet kokosmjölk
  • 1 msk kokosolja
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 0,5 lime (saften)
  • 1 tsk Manuka honung
  • 2 tsk hampafrön
  • 2 tsk örtsalt
  • 0,5 tsk svartpeppar
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. GÖR ROSTAD PUMPA SÅ HÄR:
  2. Sätt ungen på 225 grader C. Dela pumpan i två delar, kärna ur och spara kärnorna. Skala pumpan med exempelvis en potatisskalare. Hacka pumpan i bitar, ca 2x2 cm stora.
  3. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Strö över himalayasalt, koriander, vitlök och limesaft. Ringla över olivoljan. Gör även plats för kärnorna på plåten. Rosta allt mitt i ugnen i ungefär 30-40 minuter. Håll koll på kärnorna, de får inte bli bränd
  4. GÖR KOKOSBULGUR SÅ HÄR:
  5. Koka bulgur i kokosmjölken. Ha i resterande ingredienser. Smaka av med örtsalt och peppar.
  6. Topping: Kokoschips och färsk koriander

Produkter som kan användas i receptet

Produkten har lagts i kundvagnen