Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri frakt till din lifebutik
  • Snabba leveranser
  • Fraktfritt över 499

Minispenatpajer med fetaost och rosmarin

Minispenatpajer med fetaost och rosmarin

Gluten- och laktosfria minipajer gjorda på mandelmjöl och grekisk olivolja. Servera med en krämig gurksallad.

Smaka på en buffé inspirerad av maten från de blå zonerna Okinawa, Ogliastra, Ikaria, Nicoya och Småland. Delikata smårätter som äts där man lever som längst.

RECEPT: THERESE ELGQUIST    FOTO: JESPER LÖFMAN

12 portioner

Ingredienser

  • Pajdeg: 3 dl mandelmjöl
  • 1 msk malda psylliumfrön
  • 0,5 tsk himalayasalt
  • 0,5 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • Fyllning: 200 g fryst hackad spenat
  • 0,5 liten gul lök
  • 100 g fetaost + 25 g till topping
  • 1 ägg
  • 1 dl mandeldryck
  • 0,5 tsk torkad rosmarin
  • 1 krm Herbamare örtsalt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • färst rosmarin till garnering
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda samman ingredienserna till pajdegen, slå in i plastfolie och lägg i kylskåpet i minst 20 minuter.
  3. Dela upp pajdegen i 12 små bollar. Fukta fingertopparna och tryck ut degen i små aluminiumformar. Förgrädda pajskalen i ugnen ca 10 minuter.
  4. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i stekpanna, låt svalna.
  5. Krama ur spenaten. Blanda samman spenat, lök, 100 g smulad fetaost, ägg, mandeldryck och rosmarin. Smaka av med örtsalt och peppar.
  6. Fördela fyllningen jämnt i pajskalen. Smula resterande fetaost över pajerna och baka mitt i ugnen i 15-18 minuter, tills äggstanningen stelnat och pajerna fått färg. Låt pajerna svalna något.
  7. Garnera med färsk rosmarin och servera ihop med krämig gurksallad.
Produkten har lagts i kundvagnen