Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri Frakt tom 15/12
  • Bekväma betalningar med Klarna
  • Brett sortiment

Sötpotatissoppa med majs och rostad kokos

Sötpotatissoppa med majs och rostad kokos

En len och sval soppa som toppas med krispig majs – ett vanligt inslag i det costaricanska köket. Kokosvatten ger en spännande sötma tillsammans med baobabpulvrets fruktiga och lite syrliga smak.

Smaka på en buffé inspirerad av maten från de blå zonerna Okinawa, Ogliastra, Ikaria, Nicoya och Småland. Delikata smårätter som äts där man lever som längst.

RECEPT: THERESE ELGQUIST    FOTO: JESPER LÖFMAN

4 portioner

Ingredienser

  • 800 g sötpotatis
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 4 dl Cocofina kokosvatten
  • 6 dl vatten
  • 1 msk Herbamare örtbuljong
  • 1 tsk Herbamare örtsalt
  • 2 msk baobabpulver
  • 1 msk färsk eller fryst koriander
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 1 lime
  • 1 krm himalayasalt
  • 1 msk kokosolja att steka i
  • Till servering: Rostade kokoschips, 1 kruka färsk koriander och limefräst majs (se recept till höger)
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala sötpotatisen och skär i små tärningar. Rosta mitt i ugnen i 20 minuter tills sötpotatisen har blivit mjuk.
  3. Skala och finhacka lök, vitlök och chili, fräs i kokosolja i en kastrull.
  4. Blanda ner sötpotatis, kokosvatten och vatten. Mixa soppan slät med en stavmixer.
  5. Tillsätt örtbuljong och låt småputtra i 5 minuter.
  6. Låt svalna. Blanda ner baobabpulver, koriander och äppelcidervinäger. Smaka av med limejuice och salt.
  7. Servera soppan toppad med limefräst majs, rostade kokosskivor och färsk koriander

Produkter som kan användas i receptet

Produkten har lagts i kundvagnen