Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri frakt till din lifebutik
  • Snabba leveranser
  • Fraktfritt över 499

Auberginerullar med getost och balsamicobakade tomater

Auberginerullar med getost och balsamicobakade tomater

Getost är en specialitet i Ogliastra, här som en krämig röra tillsammans med aubergine, nötter och söt honung. Perfekt som förrätt, på buffén eller som tillbehör till middagen.

Smaka på en buffé inspirerad av maten från de blå zonerna Okinawa, Ogliastra, Ikaria, Nicoya och Småland. Delikata smårätter som äts där man lever som längst.

RECEPT: THERESE ELGQUIST      FOTO: JESPER LÖFMAN

5 portioner

Ingredienser

  • 2 stora auberginer (á ca 400 g)
  • 1 dl valnötter (ca 40 g)
  • 200 g getfärskost
  • 1 dl grekisk yoghurt 10 %
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 krm Herbamare örtsalt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 65 g ruccola
  • 1-2 msk agavesirap
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Skär varje aubergine i tunna skivor på längden, 10-12 stycken.
  2. Lägg på en plåt, salta lätt på båda sidor och låt stå i 20 minuter.
  3. Grovhacka valnötterna och rosta i torr stekpanna, låt svalna.
  4. Blanda getfärskost, grekisk yoghurt, olivolja och timjan, smaka av med örtsalt och peppar. Blanda ner nötterna.
  5. Torka av aubergineskivorna med hushållspapper och pensla med oljan. Stek gyllene i stekpanna. Låt svalna.
  6. Lägg en klick getostblandning på en aubergineskiva, toppa med lite ruccola, rulla ihop och lägg på ett fat.
  7. Gör samma sak med alla aubergineskivor. Avsluta med att ringla agavesirap över rullarna.
  8. Servera med ruccola och de ugnsbakade tomaterna.
Produkten har lagts i kundvagnen