Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri Frakt tom 15/12
  • Bekväma betalningar med Klarna
  • Brett sortiment

Glutenfria pepparkakor

Glutenfria pepparkakor

Glutenfria pepparkakor serverade med ädelost och hemgjord päronkompott. Njut dem nybakade och krispiga!

 

RECEPT: RONJA HOLMSTRÖM

25 portioner

Ingredienser

Glutenfria pepparkakor

  • 2 msk agavesirap
  • 0,5 dl kokosblomssocker
  • 75 g smör
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk mald nejlika
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 msk Life chiafrön
  • 1 ägg
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Observera att degen ska vila över natten!
  2. Koka upp sirap och socker.
  3. Ta bort kastrullen från plattan och smält ned smör, kryddor och chiafrön.
  4. Låt blandningen svalna helt och rör sedan i ägget.
  5. Blanda bakpulver och allt mjöl i en skål.
  6. Arbeta in smörblandningen till en deg.
  7. Forma degen till en korv, plasta in och låt vila i kylskåpet till nästa dygn.
  8. Sätt ugnen på 200°C.
  9. Arbeta degen smidig och tillsätt eventuellt mer mjöl om degen är för klibbig.
  10. Kavla ut den på en arbetsbänk. Stansa ut kakorna och lägg dem på bakplåtspapper.
  11. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 5 minuter.
  12. Njut helst av kakorna nybakade. Då är de som allra godast och krispigast.
Produkten har lagts i kundvagnen