Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • 200 butiker
  • Brett sortiment

Cashew- och kardemummastjärnor

Cashewstjärnor med kardemumma

En ny variant på Singoalla! Låt dessa ljuvliga syltkakor blinka på din bakplåt i vinter.


RECEPT: RONJA HOLMSTRÖM

30 portioner

Ingredienser

Cashew- och kardemummastjärnor med chiasylt

  • 2 dl cashewnötter
  • 2 dl strödadlar
  • 3 dl havregryn
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl
  • 2,5 tsk kardemumma
  • 4 msk Life kokosolja
  • 3 msk agavesirap
  • 3-5 msk vatten
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Gör chiasylten enligt receptet här bredvid.
  3. Mixa cashewnötterna i en matberedare tills de är finfördelade.
  4. Blanda sedan ner dadlar och alla torra ingredienser.
  5. Mixa slutligen ner kokosolja, agavesirap och vatten tills du får en deg som håller ihop.
  6. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper, till ca 5 mm tjocklek.
  7. Använd stjärnformade utstansare, en större och en mindre. Gör stora stjärnor av hela degen och använd sedan den mindre utstansaren för att ta bort mittdelen på hälften av kakorna.
  8. Lägg en klick chiasylt på de hela stjärnorna och lägg de andra som ett lock ovanpå.
  9. Grädda på bakplåtspapper i ugnen i ca 10 minuter.
  10. Ta ut, låt svalna och pudra eventuellt med lite florsocker som dekoration.
  11. Förvara i burk med lock. Håller cirka en vecka.
Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html