Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • 200 butiker
  • Brett sortiment

Frukost på pinne


Glass till frukost? Japp, här i nyttig variant med mangoyoghurt och gurkmejagranola. Frukost på pinne som du alltid kan ha redo i frysen för morgnar på språng!

Ingredienser (6 glassar):  

Gul mangoglass
1,5 dl mango (fryst eller färsk)
0,5 dl grekisk yoghurt  
1 tsk agavesirap  
2 krm gurkmeja   
Vit yoghurtglass
3 dl grekisk yoghurt  
1/3 tsk vaniljpulver  
3 tsk agavesirap   
1 dl gurkmejagranola       

Gör så här:   
1. Gör granola enligt recept nedan, alternativt använd en färdig granola
2. Mixa mangon i en bunke. Tillsätt grekisk yoghurt, agavesirap och gurkmeja och rör om. 
3. Häll grekisk yoghurt, vaniljpulver och agavesirap i en annan bunke och blanda. 
4. Ta fram glassformarna och börja med att hälla i mangoblandningen i botten. Häll sedan i yoghurtblandningen och toppa med granola. Tryck till och pressa ner glasspinnarna. 
5. Frys i minst 3 timmar. När glassen är färdig spola formarna lätt med varmt vatten så lossnar glassen.     

Granola med gurkmeja

Ingredienser (1 liter):
5 dl havregryn 
2,5 dl hackade mandlar 
1 dl frön (tex pumpa, solros) 
5 matskedar kokosolja 
0,5 dl agavesirap 
3 tsk gurkmeja ett par nypor salt 
1 dl torkade mullbär 
1 dl kokoschips     

Gör så här: 
Sätt ugnen på 170 grader. Blanda havregryn, mandlar och frön i en stor skål. Värm upp kokosoljan på låg värme i en kastrull och rör ner agavesirap, gurkmeja och salt. Häll den över grynblandningen och rör om ordentligt. Lägg bakplåtspapper på en djup plåt och bred ut blandningen. Låt stå i mitten av ugnen i 15-20 minuter, håll koll och rör om ett par gånger under tiden. Ta ut plåten och låt svalna. Blanda ner kokoschips och torkade mullbär och förvara i burk.     

 

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html