Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • 200 butiker
  • Brett sortiment

Packa för picknick


Duka upp i det gröna! Sallad och efterrätt portionspackas smart i glasburk och kompletteras med glutenfria minimackor, saftiga bananbröd och oemotståndliga chokladbars.

Powerbars med kokos och kakao

Energibars perfekta för picknick och mellanmål
Ingredienser
2 dl valfria nötter
1⁄2 dl kokosflingor
1⁄2 dl hampafrön
3⁄4 dl rå kakao
1⁄2 msk chiafrön
1 tsk vaniljpulver
1 krm himalayasalt
1⁄2 dl kokosolja
1⁄4 dl agavesirap
2 msk starkt kallt kaffe
2 msk kakaonibs
Topping kakaonibs kokosflakes flingsalt

Gör så här:
Mixa alla torra ingredienser utom kakaonibs till en grov smet. Tillsätt kokosolja, agavesirap och kaffe och mixa igen. Rör ner kakaonibsen och bred ut i ett jämnt lager i en form med smörpapper. Toppa med kokosflakes, kakaonibs och salt. Låt stelna i kylen minst 30 minuter. Skär upp i lagom stora bitar och vira in i smörpapper.

Bet- och getostsallad med honungsdressing

Servera salladen i burkar så håller den sig pigg och fräsch länge. Räcker till två små portioner.

Ingredienser
2 polkabetor
4-5 rädisor
färsk babyspenat
ca 2 dl kokt quinoa
ca 75 g getost
ca 2 msk rostade solrosfrön

Honungsdressing
1 msk manukahonung
1⁄2 msk citronjuice
1⁄2 dl olivolja salt och peppar

Gör så här: Blanda honung, olivolja och citronjuice till dres- singen och smaka av med salt och peppar. Fördela dressingen i botten på burkarna. Skiva polkabetorna och rädisorna tunt, gärna med mandolin. Fördela grynen i burkarna och var- va spenat, polkabetor, rädisor och getost. Toppa med solrosfrön och förslut burkarna. Förvara i kylen innan avfärd. Vänd på burkarna ett par gången innan servering för att fördela dressingen över salladen.

Banan- och kokosbröd

Saftigt bröd som kan ätas som det är eller toppas med exempelvis mandelsmör, manukahonung och hallon. Grädda i brödform eller små mu nsformar så blir de ännu enklare att ta med.

Ingredienser
3 bananer
3 ägg
2 msk agavesirap
1⁄2 dl kokosolja
2 1⁄2 dl mandelmjöl
1 1⁄2 tsk bakpulver
1 msk chiafrön
1 dl grovhackade valnötter (kan uteslutas eller bytas mot exempelvis pumpafrön)
1 1⁄2 tsk kanel
2 krm himalayasalt
Topping kokos flakes eller valnötter

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosoljan på låg värme och låt svalna. Mosa bananerna och rör ner ägg, agavesirap och kokosolja. Blanda mandelmjöl, bakpulver, chi- afrön, valnötter, kanel och himalya- salt i en skål. Rör ner de blöta ingredienserna i de torra och blanda, men inte mer än nödvändigt. Häll smeten i små muffinsformar eller en stor oljad brödform. Toppa med valnötter eller kokosflakes. Ställ in i ugnen och grädda i cirka 20 minuter. Låt svalna.

Glutenfritt nöt- och fröbröd

Busenkelt fröbröd som gräddas i portionsformar, 12-14 st.

Ingredienser
2 1⁄2 msk fiberhusk
4 dl vatten
5-6 torkade dadlar
2 1/2 dl grovhackade mandlar eller andra valfria nötter
2 1⁄2 dl solros- eller pumpafrön (eller en mix)
1 1/2 dl hampafrön
1 dl sesamfrön
1 tsk himalayasalt
2 msk chiafrön
3 msk kokosolja

Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ut fiberhusk i vattnet och låt stå tio minuter. Hacka dadlarna grovt. Blanda alla torra ingredienser. Smält kokosoljan på låg värme och rör ner den tillsammans med dadlarna och berhusk. Fyll muffinsformar med smeten och låt stå 15 minuter. Baka i ugnen ca 45 minuter. Låt bröden svalna helt innan du skär upp dem.

Raw mint- och matchaburk

En fräsch vegansk ”cheesecake” gjord med cashewnötter som bas.

Botten 1 1⁄2 dl pistagenötter, jordnötter eller andra nötter
3 msk rå kakao
1 msk agavesirap
1 msk kakaonibs en nypa himalayasalt

Cheesecake
2 dl cashewnötter (blötlagda i minst 4 timmar, gärna över natten)
1 msk chiafrön
1⁄2 dl agavesirap
3⁄4 msk matchapulver
1 kruka färsk mynta alternativt 1 msk torkad mynta
1 dl kokosvatten (kan ersättas med vanligt vatten)
3⁄4 dl kokosolja
Topping: kakaonibs färsk mynta

Gör så här:
Mixa nötter, kakao och salt i en mixer till ett grovkornigt strössel. Häll i agavesirapen och pulsera ett par sekunder.

Blanda ner kakaonibsen och fördela i burkar. Smält kokosoljan på låg värme och låt svalna. Låt cashewnötterna rinna av och lägg i en mixer tillsammans med chiafrön, agavesirap, matcha, mynta och hälften av kokosvattnet. Mixa till en len smet och tillsätt resten av vattnet (det ska bli en tjock smet men tänk på att den tjocknar ännu mer när den stelnar). Smaka av och tillsätt eventuellt mer mynta, matcha eller agavesirap. Häll i kokosoljan och mixa tills allt går ihop. Om du vill ha en riktigt slät cheesecake kan du sila smeten genom en finmaskig sil, annars är det bara att fördela i burkarna och ställa in i kylen tills smeten har stelnat. Cheesecaken är godast kall så låt gärna burkarna stå i frysen 30-60 minuter innan avfärd så att de håller sig kalla. Toppa med färsk mynta och kakaonibs.

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html