Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri Frakt tom 15/12
  • Bekväma betalningar med Klarna
  • Brett sortiment

Kryddig pumpapudding med chia

Två glas med pumpapudding och hela pumpor på bord.

Gör en twist på amerikansk pumpkin pie, i form av en krämig pudding med pumpa, kokosmjölk och chia. Fungerar som både dessert, mellanmål och frukost!

RECEPT: RONJA HOLMSTRÖM
FOTO: EVA HILDÉN

4 portioner

Ingredienser

  • 300 gr skalad och urkärnad pumpa (tex butternut)
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 msk agavesirap
  • 1 krm himalayasalt
  • 1/2 liten ekologisk citron
  • 3 msk chiafrön
  • 3 krm kanelpulver
  • 2 krm ingefärspulver
  • 2 krm vaniljpulver
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Skala och skär pumpan i mindre bitar. Lägg pumpan i en kastrull.
  2. Öppna burken med kokosmjölk, separera fyra stora skedar av den stelnade delen och lägg dem i en skål i rumstemperatur.
  3. Häll resterande kokosmjölk över pumpan och låt koka upp tillsammans med agavesirap och salt. Koka upp under omrörning och låt koka ca 15 minuter, eller tills pumpan är mjuk.
  4. Riv zesten (det yttre skalet) från en halv citron på den fina sidan av ett rivjärn. Blanda ner zesten i kastrullen tillsammans med en liten skvätt pressad citronsaft.
  5. Mixa pumpan slät med en stavmixer och tillsätt sedan chiafrön, kanel, ingefära och vaniljpulver och rör om ordentligt. Häll upp i fyra små glas eller burkar och ställ i kylen i minst 30 min.
  6. Strax innan servering, vispa den stelnade delen av kokosmjölken till en kokosgrädde. Lägg den på pumpapuddingen och toppa med pumpafrön och lite ringlad agavesirap.

Produkter som kan användas i receptet

Produkten har lagts i kundvagnen