Hoppa till innehållet
0 varor

Notera att vid köp av receptfria läkemedel gäller 18-årsgräns.

Din varukorg är tom

  • Alltid Fri Frakt
  • 200 butiker
  • Brett sortiment

Kokosyoghurt och granola med gurkmeja


Traditionell yoghurt görs genom att tillsätta bakteriekultur i mjölk och låta den stå varmt så att bakterierna växer till sig och fermenterar mjölken. Med samma metod gör vi en laktosfri kokosyoghurt, toppad med granola!

Kokosyoghurt

Ingredienser:

400 ml kokosmjölk
2 kapslar Life probiotika
1 tsk honung

Gör så här: Diska en glasburk noga och låt den torka. Öppna förpackningen med kokosmjölk. Om kokosfettet är separerat från vätskan så lägg den stelnade massan i glasburken, rör om och späd med vätskan tills du har fått den konsistens du gillar. Dela probiotikakapslarna och rör ner innehållet i kokosmjölken tillsammans med honungen, som fungerar som mat till bakterierna. Ställ burken varmt, till exempel ovanpå kylskåpet, och låt den stå där i cirka 24 timmar. Ta fram yoghurten, rör runt och smaka. Ät direkt eller ställ i kylskåp, där den håller i cirka fem dagar.

 

Granola med gurkmeja

Ingredienser:

5 dl havregryn
2,5 dl hackade mandlar
1 dl pumpafrön
5 msk Life kokosolja
3 msk agavesirap
3 tsk gurkmejapulver
ett par nypor salt
1 dl torkade mullbär
1 dl kokoschips

Gör så här: Sätt ugnen på 170 grader. Blanda havregryn, mandlar och frön i en stor skål. Värm upp kokosoljan på låg värme i en kastrull och rör ner agavesirap, gurkmeja och salt. Häll den över grynblandningen och rör om ordentligt. Lägg bakplåtspapper i en djup plåt och bred ut blandningen. Låt stå i mitten av ugnen i 15–20 minuter, håll koll och rör om ett par gånger under tiden. Ta ut plåten, blanda ner kokoschips och torkade mullbär och förvara i burk.

Produkten har lagts i kundvagnen
google-site-verification: google9a9ac1c4afbd81cc.html