Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri Frakt tom 15/12
  • Bekväma betalningar med Klarna
  • Brett sortiment

Hirsgröt med rostad banan

Hirsgröt med rostad banan


Lessnat på havregrynsgröten? Det finns flera andra spännande gryn att göra gröt på. Hirs till exempel, är både glutenfritt, gott och mättande.

RECEPT: SOPHIE EKMAN

1 portioner

Ingredienser

  • 0,5 dl hirs
  • 2 dl vatten
  • 2,5 dl osötad mandeldryck
  • 1 krm himalayasalt
  • 1 tsk Khoisan kanelpulver
  • 2 tsk agavesirap
  • 1 msk mandelsmör
  • Topping: hackade mandlar och rostad banan med pressad citron
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Koka upp vatten och hirs.
  2. Häll bort vattnet, så att bitterämnen som sitter i skalet försvinner.
  3. Tillsätt mandeldrycken och salt.
  4. Låt koka upp igen på medelvärme.
  5. Koka hirsen på låg värme under lock i 10 minuter.
  6. Rosta under tiden mandelskivor gyllene i stekpannan på låg värme.
  7. Blanda ned resten av ingredienserna i hirsgröten.
  8. Fortsätt koka under omrörning till önskad konsistens.
  9. Lägg på topping och servera!
  10. Rostad banan – så här gör du: Sätt ugnen på 180°C, dela en banan på längden och pressa lite citronjuice över, lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 10–15 minuter.
Produkten har lagts i kundvagnen