Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri frakt till din lifebutik
  • Snabba leveranser
  • Fraktfritt över 499

Hemgjord nutella

Hemgjord nutella

En vegansk variant på den klassiska choklad- och hasselnötskrämen.

12 portioner

Ingredienser

  • 3 dl hasselnötter
  • 4-5 msk rå kakaopulver
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1-2 msk kokosolja
  • 3 msk agavesirap
  • En nypa himalayasalt
  • 2-3 msk valfri växtmjölk
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Rosta hasselnötterna cirka 10–15 minuter på 200° i ugnen, var uppmärksam på att de inte bränns vid.
  2. Gnugga bort skalen. Mixa hasselnötterna med mixerstav eller matberedare tills de får en smörig, slät konsistens.
  3. Häll i kakao, vaniljpulver, kokosolja, agavesirap och salt.
  4. Blanda till en jämn smet.
  5. Tillsätt mjölk tills nutellan får en bredbar konsistens.
  6. Förvara i burk. Hållbar i minst två veckor i kylskåp.
Produkten har lagts i kundvagnen