Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri Frakt tom 15/12
  • Bekväma betalningar med Klarna
  • Brett sortiment

Ostkaka med vaniljkesella och rårörda chialingon

Ostkaka med vaniljkesella och rårörda chialingon

Småländsk ostkaka i ny tappning. Serveras ljummen med rårörda lingon och chiafrön, lätt att slänga ihop.

Smaka på en buffé inspirerad av maten från de blå zonerna Okinawa, Ogliastra, Ikaria, Nicoya och Småland. Delikata smårätter som äts där man lever som längst.

RECEPT: THERESE ELGQUIST      FOTO: JESPER LÖFMAN

8 portioner

Ingredienser

  • 500 g keso
  • 2 dl kvarg (10 %)
  • 4 ägg
  • 0,5 dl Life Zero Calorie Sweetener
  • 0,75 dl sötmandlar
  • 2 bittermandlar
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 1 krm ekologiskt vaniljpulver
  • 1 msk malda psylliumfrön
  • Smör till formen
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ihop ägg och Life Zero Calorie Sweetener. Finhacka sötmandlarna. Riv bittermandlarna.
  3. Blanda samtliga ingredienser i en bunke.
  4. Smöra en ugnsfast form. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen tills kakan stannat och fått en lätt gyllene färg, ca 1 timme och 15 minuter.

Produkter som kan användas i receptet

Produkten har lagts i kundvagnen