Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri Frakt tom 15/12
  • Bekväma betalningar med Klarna
  • Brett sortiment

Nyponcheesecake

Krämiga och nötiga minicheesecakes, smaksatta med den härliga kombinationen nypon och citron. Fräscht och svalkande fika!

Recept och foto: Sophie Ekman

6 portioner

Ingredienser

  • BOTTEN:
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl russin
  • 1 msk vatten
  • FYLLNING:
  • 2 dl cashewnötter
  • 0,5 dl honung
  • 2 + 2 msk kokosolja
  • 0,5 dl färskpressad citronsaft
  • Rivet skal från 1 citron (spara lite till garnering)
  • 1-2 msk vatten
  • 3 msk nyponpulver
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Mixa alla ingredienser i mixer till en jämn smet. Fördela smeten i muffinsformar, pressa den slät mot botten och kanter med hjälp av en mindre sked. Låt stå i frysen minst 1 timme.
  2. Mixa cashewnötter, honung, 2 msk kokosolja, citronsaft och citronskal i mixern. Tillsätt vatten lite i taget, smeten ska inte vara rinnig men tillräckligt lös för att kunna smetas ut ovanpå bottenlagret.
  3. Ta fram formarna och fördela hälften av smeten ovanpå bottenlagret, tryck ut smeten och jämna till ytan. Ställ in i frysen igen.
  4. Tillsätt 2 msk kokosolja och nyponpulver i resterande smet. Mixa igen och tillsätt eventuellt lite vatten om smeten är för tjock. Ta fram formarna och lägg på sista lagret smet. Låt stelna i frysen minst 1 timme.
  5. Ta fram nyponcheesecaken 10 minuter innan servering, ta av formarna, ställ på ett fat och garnera med citronskal och nyponpulver.

Produkter som kan användas i receptet

Produkten har lagts i kundvagnen