Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri Frakt tom 15/12
  • Bekväma betalningar med Klarna
  • Brett sortiment

Roy Fares matcha cheesecake

RECEPT: ROY FARES, BOKEN ”SWEET SPOTS OF NY”

10-12 portioner portioner

Ingredienser

  • BOTTEN:
  • 100 g smör
  • ca 14 digestivekex (200 g)
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • FYLLNING:
  • 900 g rumsvarm färskost
  • 2,75 dl strösocker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 1,5 msk matchapulver
  • 2 dl rumsvarm gräddfil
  • 0,5 dl rumsvarm vispgrädde
  • 3 rumsvarma ägg
  • 2 rumsvarma äggulor
  • VIT CHOKLADCHANTILLY:
  • 150 g vit choklad
  • 2,5 dl vispgrädde
  • DEKORATION: matchapulver att pudra över, färska hallon eller andra bär, citronmelissblad
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. BOTTEN:
  2. Sätt ugnen på 200 grader, varmluftsfunktion. Smöra en springform, cirka 24 cm i diameter, mjöla kanterna lite lätt och täck bottnen med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret i en kastrull. Kör kexen till fina smulor i en matberedare. Tillsätt socker och vaniljsocker och mixa ihop. Blanda ner smöret noga.
  4. Bred ut blandningen jämnt på botten av formen. Platta till ytan lite lätt med baksidan av en matsked och grädda mitt i ugnen i 8–10 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
  5. FYLLNING:
  6. Sätt ugnen på 200 grader, varmluftsfunktion. Vispa färskost, socker, vaniljsocker, vetemjöl och matchapulver fluffigt i en bunke, i 3–4 minuter. Vänd ner gräddfilen och grädden och därefter ett ägg i taget samt äggulorna.
  7. Blanda noga och häll sedan ner smeten i formen.
  8. Grädda cheesecaken mitt i ugnen i cirka 8 minuter. Sänk värmen till 120 grader (öppna inte ugnsluckan) och grädda i cirka 45 minuter till. Stäng av ugnen och låt cheesecaken stå i eftervärmen i ytterligare 50 minuter.
  9. Låt cheesecaken svalna och sedan stå i kylen i minst 6 timmar, gärna över natten.
  10. VIT CHOKLAD-CHANTILLY:
  11. Hacka chokladen i bitar och lägg den i en liten bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen.
  12. Låt chokladen smälta och rör sedan ihop till en fin och jämn kräm. Täck bunken med plastfolie och låt stå i kylen över natten, eller i minst 8 timmar.
  13. Vispa chokladkrämen till fast konsistens och spritsa ut den i önskat mönster på toppen. Pudra över matchapulver och dekorera med färska bär och blad av citronmeliss.
Produkten har lagts i kundvagnen