Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri Frakt över 499kr
  • Bekväma betalningar med Klarna
  • Snabb leverans

Mandeltårta med hallon, blåbär och lucumakokosgrädde

Mandeltårta med hallon, blåbär och lucumakokosgrädde

Glutenfri tårta, sötad med honung och sommarbär. Och på toppen – krämig kokosgrädde med smak av lucuma.

8-10 portioner

Ingredienser

  • 1 dl kokosolja + 1 msk till formen
  • 250 g mandelmjöl + 1 msk till formen
  • 1,5 dl honung
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 ägg
  • 2 dl tinade och mosade hallon
  • 250 g ricottaost
  • mandelflarn
  • en nypa himalayasalt
  • Garnering: 400 g kokosgrädde
  • 3 msk lucumapulver
  • 1 dl blåbär
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en springform, cirka 22 centimeter i diameter, med kokosolja. Bröa med mandelmjöl.
  2. Blanda kokosolja, honung och vaniljpulver i en bunke. Vispa vitt och fluffigt med elvisp cirka 5 minuter.
  3. Knäck äggen och separera äggulor och äggvitor i varsin skål. Blanda ner äggulorna i smeten, en i taget. Tillsätt mandelmjöl och blanda runt. Rör i hallon och ricottaost.
  4. Vispa äggvitorna fasta och vänd ner i smeten försiktigt. Häll smeten i formen, strö över mandelflarn och himalayasalt. Grädda 45 minuter mitt i ugnen.
  5. Låt kakan svalna. Vispa kokosgrädden. Rör i lucumapulver. Fördela grädden på tårtan och garnera med blåbär.

Produkter som kan användas i receptet

Produkten har lagts i kundvagnen