Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri Frakt tom 15/12
  • Bekväma betalningar med Klarna
  • Brett sortiment

Kladdkaka med chia och svarta bönor

Kladdkaka med chiafrön och svarta bönor

Avsluta middagen med en supergod kladdkaka gjord på chiafrön, svarta bönor och rå kakao.

8-10 portioner

Ingredienser

  • 3 msk riven kokos
  • 2 dl mandelmjöl (80 g)
  • 4 msk rå kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk chiafrön
  • 2 dl svarta bönor (sköljda)
  • 1 msk agavesirap
  • 1 msk starkt kaffe
  • 8-9 dadlar (100 g)
  • 3 ägg
  • 2 msk kokosolja
  • Tillbehör: Kokosolja och riven kokos till formen, vaniljkvarg till servering.
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med löstagbar kant (22-24 cm diameter) med kokosolja och "bröa" den med riven kokos.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke. Häll av och mixa svarta bönorna med agavesirap och kaffe. Tillsätt urkärnade dadlar och mixa allt till en slät smet.
  3. Blanda i ägg och vispa lite till. Häll i de torra ingredienserna i äggsmeten och till sist kokosoljan.
  4. Häll smeten i formen, grädda i mitten av ugnen i ca 10-12 minuter. Kakan ska vara kladdig när du tar den ur ugnen. Låt svalna i kylen i minst en timme. Servera med färska bär och vaniljkvarg.

Produkter som kan användas i receptet

Produkten har lagts i kundvagnen