Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri Frakt tom 15/12
  • Bekväma betalningar med Klarna
  • Brett sortiment

Frusen raw mangocheesecake med lime

Frusen raw mangocheesecake med lime

Sötsyrlig cheesecake med mango och lime, baserad på cashewnötter istället för färskost. Raw, vegansk och oemotståndligt god!

Recept och foto: Ronja Holmström

Du behöver: En form med löstagbara kanter, samt en blender eller stavmixer.

 

10 portioner

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 dl torkade mullbär
  • ca 14 mjuka dadlar, urkärnade
  • 3 msk agavesirap
  • 6 msk kokosolja
  • 4 dl tärnad mango (färsk eller tinad fryst)
  • 2 dl cashewnötter, blötlagda i minst 1 h
  • 2 dl kokosgrädde (eller den tjocka delen överst i en kokosmjölksburk)
  • 1 krm kardemumma
  • 1 krm rent vaniljpulver
  • 1 lime
  • 1 nypa salt
  • Topping: Färska bär, kokosflarn, mynta
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Botten: Klä underdelen av en form med löstagbara kanter med bakplåtspapper. Kläm fast kanterna. Skär dadlarna i mindre bitar och mixa tillsammans med resten av ingredienserna tills det blir en kladdig, jämn smet. Fördela massan jämnt i botten av formen.
  2. Lager 1: Skölj cashewnötterna och mixa dem sedan med övriga ingredienser tills massan har en krämig konsistens. Det kan ta en stund. Häll fyllningen över botten i formen och låt frysa i 30 min–1 h.
  3. Lager 2: Mixa till alla ingredienser till det översta lagrets fyllning och häll på toppen av cheesecaken i ett jämnt lager. Riv skalet (zesten) av en lime över topplagret och låt sedan kakan frysa i minst 2 h.
  4. Kakan ska tinas cirka 30 min före servering för att få en bra konsistens. Toppa med färska bär, kokosflarn och mynta.

Produkter som kan användas i receptet

Produkten har lagts i kundvagnen