Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri frakt till din lifebutik
  • Snabba leveranser
  • Fraktfritt över 499

Krämig chokladkaka med lucumaglasyr

8-10 portioner

Ingredienser

Chokladkaka och sås

  • KAKA:
  • 4 ägg
  • 2-3 tsk agavesirap
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 msk raw kakaopulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 8 färska dadlar
  • 4 msk kokosmjölk (den tjocka delen)
  • 4 msk kokosolja
  • SÅS:
  • 2 dl kokosmjölk (den tjocka delen)
  • 4 tsk agavesirap
  • 2-3 tsk lucumapulver
  • 1 krm vaniljpulver
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. KAKA:
  2. Vispa ägg och agave till en fluffig smet. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljpulver i en annan bunke.
  3. Mixa dadlar och kokosmjölk med en mixerstav. Blanda ihop ordentligt med äggsmeten och de torra ingredienserna.
  4. Smält kokosolja, låt svalna lite och rör i smeten.
  5. Klä en springform med bakplåtspapper och grädda kakan i ugnen på 190 grader C i ca 12 minuter.
  6. SÅS:
  7. Koka upp kokosmjölk och agavesirap under omrörning. Sänk temperaturen och låt smeten sjuda i 30 minuter, rör om då och då. Vätskan ska kokas bort och såsen ska bli lite seg och tjock.
  8. Låt såsen svalna lite. Tillsätt lucumapulver och vaniljpulver.
  9. Häll och bred ut såsen på kakan, ställ i kylen ca 30 minuter. Det går också att servera kakan med en varm lucumasås.
Produkten har lagts i kundvagnen