Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri Frakt över 499kr
  • Bekväma betalningar med Klarna
  • Snabb leverans

Avokadoglass med choklad och valnötter

Avokadoglass med choklad och valnötter

Pinnglass gör du lätt själv, utan varken laktos, gluten eller socker om så önskas. Minst lika gott som köpglass, men gjorda endast med naturliga ingredienser.

Vem behöver en Magnum eller en 88:a när man kan äta en avokadoglass med choklad?

RECEPT: SOPHIE EKMAN  FOTO: EVA HILDÈN

6 portioner

Ingredienser

  • 1 avokado
  • 2 dl kokosgrädde
  • 4 msk raw kakaopulver
  • 1 msk starkt kaffe
  • 2 tsk kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm himalayasalt
  • 2-5 tsk agavesirap
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Mixa alla ingredienser förutom agavesirap i en mixer eller med mixerstav.
  2. Blanda i agavesirap lite i taget, smaka av så att det blir så sött som du vill ha det.
  3. Häll smeten i glassformar, sätt i en pinne, låt stå i frysen minst 5 timmar.
  4. Garnering: Hacka 0,5 dl valnötter.
  5. Smält 3 msk kokosolja, 0,5 dl raw kakaopulver och 1 msk agavesirap i en kastrull.
  6. Ringla chokladsåsen över glassen. Strö snabbt över de hackade valnötterna och låt chokladsåsen stelna.

Produkter som kan användas i receptet

Produkten har lagts i kundvagnen