Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri Frakt tom 15/12
  • Bekväma betalningar med Klarna
  • Brett sortiment

Chokladmoussetårta med chiajordgubbstopping

Chokladmoussetårta

Bjud på denna smaskiga och vackra tårta vid nästa speciella tillfälle.

12 portioner

Ingredienser

  • Botten:
  • 1,5 dl valnötter
  • 1,5 dl mandel
  • 10 st färsta dadlar
  • Chokladmousse:
  • 5 st avokado
  • 1 st banan
  • 2,5 msk kokosolja
  • 3 msk rå kakaopulver
  • 0,5-1 dl agavesirap efter tycke och smak
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm havssalt
  • Topping:
  • 3 msk chiafrön
  • 2 dl frysta jordgubbar
  • zest från en citron
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Botten: Mixa nötterna till ett grovt mjöl i en matberedare. Tillsätt dadlarna tills du fått en smet som känns bra i konsistensen. Klä en springform med smörpapper i botten. Bred ut nötblandningen jämnt fördelat och ställ in formen i kylen.
  2. Chokladmousse: Mixa avokado och banan till en jämn smet i en matberedare, tillsätt sedan resten av ingredienserna och mixa samman till en slät mousse. Smaka av och addera eventuellt mer kakaopulver eller agavesirap för mer sötma. Bred ut chokladmoussen.
  3. Topping: Ställ fram jordgubbarna en stund innan du mixar dem. Mixa därefter samman alla ingredienser med en stavmixer eller i en matberedare. Häll över din topping på chokladmoussen och ställ därefter in tårtan i frysen över natten.
  4. Garnera med citronmeliss och färska jordgubbar.
Produkten har lagts i kundvagnen