Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri frakt till din lifebutik
  • Snabba leveranser
  • Fraktfritt över 499

Grovt frombröd med chiafrön och gojibär

Grovt frombröd med chiafrön och gojibär

Mörkt, saftigt och smakrikt bröd. Chiafrön bidrar med vattenlösliga fibrer och en bindande effekt och gojibären med lite sötma och extra näring.

Recept från boken Lugn mage med gott bröd av Sofia Antonsson.

12 portioner

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl fingervarmt vatten, 37°C
  • 0,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl mörk sirap
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl krossade linfrön
  • 0,5 dl chiafrön
  • 1 dl grovhackade valnötter
  • 1 dl gojibär
  • 3 dl rismjöl
  • 2 dl teffmjöl, gärna mörkt
  • 1 tsk salt
  • 1 msk fiberhusk
  • smör till formen
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Lös jästen i lite av vattnet och tillsätt sedan resten av vattnet.
  2. Häll i olja och sirap och kör i en köksassistent med degkrok.
  3. Tillsätt frön, nötter och gojibär.
  4. Blanda mjöl, salt och fiberhusk och tillsätt blandningen, lite i taget.
  5. Arbeta degen cirka 12 minuter och häll sedan upp den i en smord brödform (1,5 liter).
  6. Täck över och låt jäsa 1 timme på dragfri plats.
  7. Sätt ugnen på 225°C. Ställ in brödet och sänk till 175°C.
  8. Grädda brödet i 1,5 timme.
  9. Låt det eftergrädda med ugnen avstängd i ytterligare 15 minuter. Stjälp upp på galler och låt svalna under bakduk.

Produkter som kan användas i receptet

Produkten har lagts i kundvagnen