Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri Frakt tom 15/12
  • Bekväma betalningar med Klarna
  • Brett sortiment

Fröknäcke med kanel och anis

Fröknäcke med chiasylt

Baka ditt eget knapriga, mättande fröknäckebröd. Toppa med hemgjord chiasylt och cashew cream cheese!

1 plåt portioner

Ingredienser

  • 0,5 dl hampafrön
  • 0,5 dl chiafrön
  • 1,5 dl pumpakärnor
  • 1 dl solrosfrön
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 dl bovetemjöl
  • 2 krm himalayasalt
  • 1 tsk anis
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 dl kokosolja
  • 2 dl vatten, kokhett
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör om ordentligt.
  3. Blanda ut oljan i det kokheta vattnet och häll ner i bunken.
  4. Rör om tills smeten blir geléaktig.
  5. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, till en tunn kaka som täcker hela pappret.
  6. Ta bort det övre pappret och strö lite flingsalt över degen.
  7. Lägg över på en ugnsplåt.
  8. Grädda mitt i ugnen i 45–60 min. Håll koll!
  9. Låt det svalna innan du bryter brödet i bitar.

Produkter som kan användas i receptet

Produkten har lagts i kundvagnen