Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri Frakt tom 15/12
  • Bekväma betalningar med Klarna
  • Brett sortiment

Fiberrikt formbröd

Fiberrikt formbröd. Foto: Johanna Kassel

Baka detta fylliga fiberbröd och frys in. Utmärkt till frukosten eller till soppa.

10-13 portioner

Ingredienser

  • 1 ½ dl solrosfrön
  • 1 dl linfrön
  • ½ dl hackade hasselnötter
  • 1 dl quinoaflingor
  • 2 msk chiafrön
  • 3 msk psyllium
  • 1 tsk fint havssalt
  • 1 msk agavesirap
  • 3 msk kallpressad kokosolja
  • 3 ½ dl vatten
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Blanda de torra ingredienserna. Rör ihop agavesirap, kokosolja och vatten, och blanda med de torra ingredienserna.
  2. Tillsätt lite vatten om degen känns för hård. Knåda en stund.
  3. Häll degen i en 1 liters brödform. Låt svälla på varm plats två timmar eller över natten.
  4. Grädda brödet 20 minuter i 175 grader på mellanfals. Stjälp upp brödet i en ugnsform och fortsätt grädda i ca 30-40 minuter.

Produkter som kan användas i receptet

Produkten har lagts i kundvagnen