Hoppa till innehållet
0 varor

Din varukorg är tom

  • Fri frakt till din lifebutik
  • Snabba leveranser
  • Fraktfritt över 499

Bärfyllda äggbröd med pistaschnötter, honung, yoghurt och kanel

Bärfyllda äggbröd med pistaschnötter, honung, yoghurt och kanel

Recept från Jamie Olivers bok "Jamies Supermat".

2 portioner

Ingredienser

  • 2 stora ägg
  • 1 liten mogen banan
  • Malen muskotnöt
  • Malen kanel
  • 2 tjocka skivor fullkornsbröd med frön
  • 150 g hallon
  • Olivolja
  • 20 g skalade pistaschnötter
  • 4 rågade matskedar naturell lättyoghurt
  • Manukahonung
Skriv ut inköpslista

Så här gör du

  1. Mixa äggen med den skalade bananen och 1 nypa vardera av muskot och kanel.
  2. När smeten är slät, häll över den i en grund och vid skål.
  3. Skär brödet i 2,5 cm tjocka skivor, skär sedan ett snitt i varje skiva och vicka på kniven så att det blir en ficka i brödet.
  4. Använd fingrarna och stoppa in hallonen – så mycket som får plats, men var försiktig så att brödet inte går sönder.
  5. Lägg brödskivorna i äggblandningen och tryck ner dem lätt så att de suger åt sig äggen.
  6. Ställ under tiden en stor teflonpanna på medellåg värme. Häll i en tesked olivolja och gnid in den med hushållspapper.
  7. Häll hälften av den överblivna äggblandningen i ena halvan av pannan, lägg på en av brödskivorna så att den får en härlig pannkaksyta. Upprepa med resterande äggblandning och den andra brödskivan.
  8. Stek bröden i 3-4 minuter, tills de får en gyllenbrun färg och vänd de sedan med fast hand och stek lika länge på den andra sidan.
  9. Krossa pistaschnötterna med en mortel – om du vill kan du rosta dem först.
  10. Servera äggbröden med en klick yoghurt, strö över pistaschnötterna och en extra nypa kanel och ringla över lite honung.

Produkter som kan användas i receptet

Produkten har lagts i kundvagnen